Vodafone introduceert DVB-T in Duitsland

Vodafone gaat volgende maand in Duitsland zijn DVB-T toestellen lanceren, waarmee mobiele televisie kan worden ontvangen. De toestellen waren eerder op de CeBIT te zien.

Met de mobiele telefoon kan het EK Voetbal mobiel worden gevolgd. De prijs van de toestellen moet nog nader worden vastgesteld, maar wordt in elk geval meer dan 100 euro. Vodafone zal waarschijnlijk de introductie inluiden met twee toestellen die het DVB-T netwerk ondersteunen. Hieronder valt de LG HB620T als normale telefoon en ook de GIGABYTE Gsmart T600 die op Windows Mobile loopt. Het nadeel van de T600 is dat hij geen GPS en UMTS heeft en het slechts moet doen met een Wifi verbinding.

Opmerkelijk is dat Vodafone voor de DVB-T variant heeft gekozen in plaats van de DVB-H variant. De EU had namelijk onlangs de DVB-H variant afgeroepen als de Europese standaard voor mobiele televisie, echter heeft Vodafone nog geen licentie weten te bemachtigen voor deze standaard. Om deze reden heeft Vodafone dan ook voor DVB-T gekozen om zo toch aan de eisen van de klanten te voldoen. Ook KPN gaat later dit jaar TV introduceren op de mobiel, maar dan waarschijnlijk de DVB-H variant. Wanneer Vodafone met tv op de mobiel in Nederland komt is nog onbekend.

Afbeelding t600

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters