Vodafone introduceert DVB-T in Duitsland

Vodafone gaat volgende maand in Duitsland zijn DVB-T toestellen lanceren, waarmee mobiele televisie kan worden ontvangen. De toestellen waren eerder op de CeBIT te zien.

Met de mobiele telefoon kan het EK Voetbal mobiel worden gevolgd. De prijs van de toestellen moet nog nader worden vastgesteld, maar wordt in elk geval meer dan 100 euro. Vodafone zal waarschijnlijk de introductie inluiden met twee toestellen die het DVB-T netwerk ondersteunen. Hieronder valt de LG HB620T als normale telefoon en ook de GIGABYTE Gsmart T600 die op Windows Mobile loopt. Het nadeel van de T600 is dat hij geen GPS en UMTS heeft en het slechts moet doen met een Wifi verbinding.

Opmerkelijk is dat Vodafone voor de DVB-T variant heeft gekozen in plaats van de DVB-H variant. De EU had namelijk onlangs de DVB-H variant afgeroepen als de Europese standaard voor mobiele televisie, echter heeft Vodafone nog geen licentie weten te bemachtigen voor deze standaard. Om deze reden heeft Vodafone dan ook voor DVB-T gekozen om zo toch aan de eisen van de klanten te voldoen. Ook KPN gaat later dit jaar TV introduceren op de mobiel, maar dan waarschijnlijk de DVB-H variant. Wanneer Vodafone met tv op de mobiel in Nederland komt is nog onbekend.

Afbeelding t600

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters