Vodafone introduceert eco-score voor telefoons

Provider Vodafone heeft een eco-score in het leven geroepen voor de telefoons die de provider verkoopt. Voortaan zal op de prijskaartjes van de provider te zien zijn hoe slecht een telefoon voor het milieu is.

Vodafone Eco-score

Het nieuwe keurmerk is door Vodafone zelf in het leven geroepen, maar de methode is tot stand gekomen door twee internationale onderzoeksbureaus genaamd Bureau Veritas en SKM Enviros. Het idee achter de eco-score is dat consumenten kunnen zien hoeveel impact een telefoon op het milieu heeft tijdens de productie ervan. Consumenten kunnen vervolgens in een oogopslag zien wat de score is van het toestel aangezien dat zal worden weergegeven op het prijskaartje van de provider.

Producenten als Nokia en Sony Ericsson lopen al geruime tijd voorop op dit vlak, zo blijkt uit het jaarlijks onderzoek van GreenPeace. De overige telefoonproducenten krijgen van GreenPeace een dikke onvoldoende, met als dieptepunt Apple en LG. De eco-score wordt vastgesteld op basis van 162 eigenschappen. Hieronder vallen bijvoorbeeld het verminderen van de CO2-uitstoot, de besparing op watergebruik en hoe grondstoffen worden gewonnen.

“Op het prijskaartje van een mobiele telefoon komen nu ook de milieukosten te staan. We willen klanten daarmee een extra keuzemogelijkheid bieden en bewuster maken van de milieu-impact van mobiele telefoons”, aldus Bart Hofker, directeur Consumentenmarkt bij Vodafone. “Ik ben benieuwd wat klanten doen als twee vergelijkbare toestellen een verschillende eco-score tonen. Wij zien dat een groeiende groep consumenten daar steeds meer oog voor heeft. Maar het is uiteindelijk de klant zelf die aan de knoppen zit”.

Vodafone Eco-score

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. x-master -

    Dit soort systemen vind ik geweldig.. Mooi dat providers toch een beetje laten zien dat ze een beetje om het milieu geven.. 🙂

    Misschien een goed voorbeeld voor de rest vd providers en merken (muv nokia en sony ericsson die op dit vlak ook al goed scoren..:) )

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters