Vodafone introduceert eco-score voor telefoons

Provider Vodafone heeft een eco-score in het leven geroepen voor de telefoons die de provider verkoopt. Voortaan zal op de prijskaartjes van de provider te zien zijn hoe slecht een telefoon voor het milieu is.

Vodafone Eco-score

Het nieuwe keurmerk is door Vodafone zelf in het leven geroepen, maar de methode is tot stand gekomen door twee internationale onderzoeksbureaus genaamd Bureau Veritas en SKM Enviros. Het idee achter de eco-score is dat consumenten kunnen zien hoeveel impact een telefoon op het milieu heeft tijdens de productie ervan. Consumenten kunnen vervolgens in een oogopslag zien wat de score is van het toestel aangezien dat zal worden weergegeven op het prijskaartje van de provider.

Producenten als Nokia en Sony Ericsson lopen al geruime tijd voorop op dit vlak, zo blijkt uit het jaarlijks onderzoek van GreenPeace. De overige telefoonproducenten krijgen van GreenPeace een dikke onvoldoende, met als dieptepunt Apple en LG. De eco-score wordt vastgesteld op basis van 162 eigenschappen. Hieronder vallen bijvoorbeeld het verminderen van de CO2-uitstoot, de besparing op watergebruik en hoe grondstoffen worden gewonnen.

“Op het prijskaartje van een mobiele telefoon komen nu ook de milieukosten te staan. We willen klanten daarmee een extra keuzemogelijkheid bieden en bewuster maken van de milieu-impact van mobiele telefoons”, aldus Bart Hofker, directeur Consumentenmarkt bij Vodafone. “Ik ben benieuwd wat klanten doen als twee vergelijkbare toestellen een verschillende eco-score tonen. Wij zien dat een groeiende groep consumenten daar steeds meer oog voor heeft. Maar het is uiteindelijk de klant zelf die aan de knoppen zit”.

Vodafone Eco-score

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. x-master -

    Dit soort systemen vind ik geweldig.. Mooi dat providers toch een beetje laten zien dat ze een beetje om het milieu geven.. 🙂

    Misschien een goed voorbeeld voor de rest vd providers en merken (muv nokia en sony ericsson die op dit vlak ook al goed scoren..:) )

Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters