Vodafone introduceert eigen Facebook-telefoon

Provider Vodafone heeft een eigen Facebook-telefoon aangekondigd die bestemd is voor prepaid-gebruikers. Het toestel beschikt over een speciale Facebook-knop en het kent een diepe integratie met het sociale netwerk.

De Vodafone Blue 555 gaat door het leven als de tweede telefoon die voorzien is van een dedicated Facebook-knop. Eerder wist producent HTC met zijn ChaCha-smartphone als eerste een dergelijke telefoon te introduceren die over net zo’n knop beschikt. De Vodafone Blue 555 heeft dan ook verdacht veel weg van de ChaCha, hoewel het toestel door een andere producent geproduceerd wordt, te weten TCL.

De Blue 555 kent een diepe Facebook integratie aangezien status updates gelijkt gepushed worden naar het toestel en ook de achtergrond van het scherm verandert in de laatst geüploade foto’s van je vrienden. Zo komen status-updates van vrienden direct in de inbox terecht, net als je sms’jes en e-mails. Ook worden Facebook-contacten samengevoegd met het telefoonboek, iets dat ook door de Facebook-applicatie in het Android OS en het iPhone OS gebeurt. De telefoon is in samenwerking met Facebook ontwikkeld.

Het toestel beschikt over een volledig qwerty-toetsenbord en een 2.4-inch touchscreen. Ook is er een 2-megapixelcamera aanwezig op het toestel waarmee de genomen foto’s gelijk gedeeld kunnen worden. Het toestel heeft wel een actieve internetverbinding nodig voor de meeste functionaliteit wat inhoudt dat consumenten op hun prepaid een extra internet blox dienen aan te sluiten.

De Facebook-knop kan door de gebruiker geprogrammeerd worden om net als bij de HTC ChaCha een link te delen uit de browser of om direct een foto te uploaden uit het foto-album. De telefoon is gericht op prepaid-gebruikers en zal naar verwachting rond de 100 euro gaan kosten. Vodafone heeft nog geen prijs bekend gemaakt van het toestel, maar laat wel weten dat deze telefoon naar bijna alle Vodafone-landen zal gaan komen. De telefoon zal binnenkort verkrijgbaar zijn volgens de telco.

Vodafone Blue 555 Facebook

 

Vodafone Blue 555 Facebook

 

Vodafone Blue 555 Facebook

 

Vodafone Blue 555 Facebook

 

Bron: Vodafone

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters