Vodafone introduceert Femtoceltechnologie

Vodafone gaat vanaf 1 juli beginnen met het leveren van deze technologie in Engeland. De femtoceltechniek is tot nu toe nog nooit geleverd in Europa.

femtocel technologieDe techniek zorgt ervoor dat consumenten die binnenhuis het 3G-netwerk gebruiken het bereik hiervan kunnen vergroten. De klanten die van de techniek gebruikmaken krijgen een kastje thuis dat lijkt op een standaard router. Dit kastje kan aangesloten worden op de al aanwezige breedbandverbinding. Het kastje zou volgens Vodafone moeten werken bij de breedbandverbindingen van alle operators in Engeland.

Het is natuurlijk bijzonder dat Vodafone in deze recessietijd met de introductie van deze technologie komt in zijn thuismarkt. Experts denken dat Vodafone deze dienst introduceert omdat er erg veel vraag naar dit soort technologieƫn is en dat het dus zeker een manier is om klanten te kunnen binden. Dit soort initiatieven leidt ook zeker tot een verbetering voor de diensten die via het 3G-netwerk worden geleverd.

De femtocel is met abonnement verkrijgbaar, maar ook zonder, in het Verenigd Koninkrijk.

Bron: Telecom Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. v-power -

    Tof ding, vraag me af of je hiermee ook 3G kunt gebruiken terwijl je normaal alleen GSM in de buurt hebt (of als de provider alleen GSM aanbied) en of je dan via 3G zo snel kunt internetten als je thuis verbinding toestaat of dat je toch vast zit aan de max snelheid van je mobiele abo. En als laatste ben ik benieuwd naar de beveiliging of die Ć¼berhaupt aanwezig is. Ik lees namelijk dat die dingen op het moment tot max 7 apparaten aankunnen en zijn opeens al je buren het aan het gebruiken (zonder te weten) en kan je zelf toch niet bellen/snel internetten.

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters