Vodafone introduceert met 4G+ LTE Advanced op haar netwerk

AMSTERDAM – Vodafone heeft bekend gemaakt dat het in de herfst gaat beginnen met de uitrol van 4G+, ook wel LTE Advanced genoemd. De provider wil voor eind 2014 50 steden aan gaan doen met 4G+.

Vodafone 4G+ dekking
Vodafone 4G+ dekking

Vodafone wil aan het eind van het jaar snelheden tot 225 Mbit/s gaan aanbieden op haar 4G-netwerk. De uploadsnelheid zal rond de 50 Mbit/s komen te liggen. In de praktijk hoopt de provider dat haar klanten met een dergelijke 4G+-bundel gemiddeld 100 Mbit/s halen op hun smartphone of laptop. Voor zijn normale 4G-netwerk gaat de provider er vanuit dat de klant rond de 25 Mbit/s in de praktijk haalt. De provider zal vanaf de herfst starten met de uitrol van 4G+ en hoopt tegen het eind van 2014 in 50 steden, zie kaart hier naast, 4G+ te kunnen aanbieden. Met namen de drukke gebieden in steden zullen de beschikking gaan krijgen over 4G+, aldus de provider tijdens een persconferentie in Amsterdam.

De provider laat weten dat inmiddels 1 miljoen klanten een 4G-abonnement hebben en ongeveer 700.000 klanten een 4G-smartphone. In totaal hebben 400.000 klanten bij de provider een 4G-abonnement met een geschikt 4G-toestel. De eerste steden die over 4G+ gaan beschikken in de herfst zijn volgens Vodafone Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Schiphol, Leiden, Delft, Maastricht, Den Bosch en Eindhoven.

Vodafone wil nog niets loslaten over de kosten voor 4G+ voor klanten. De provider laat ook in het midden hoe de nieuwe databundels eruit gaan zien en of deze überhaupt groter zullen gaan worden. De CEO van Vodafone Nederland, Rob Shuter, hint op het feit dat de provider niet perse grotere databundels zal gaan aanbieden voor 4G+ standaard in de bundel; “Onze strategie voor databundels is totaal anders dan die van onze concurrenten. Wij maken het voor klanten eenvoudiger om extra data automatisch bij te kopen zodra hun databundel op is”. De woordvoerder kon nog niet zeggen of de snelheden voor de huidige klanten omhoog gaan en gelijk getrokken worden op 50 Mbit/s, zoals KPN dat wel gaat doen. De prijzen en bundels voor 4G+ worden later in het jaar bekend gemaakt.

Vodafone wijst erop dat er nog geen hardware is in de vorm van smartphones en tablets die 4G+ ondersteunt. Desondanks denkt de provider dat de aankomende iPhone van Apple en smartphones van andere fabrikanten die komend najaar gelanceerd zullen worden in de wereld, LTE categorie 6 zullen gaan ondersteunen, wat noodzakelijk is voor 4G+. De huidige smartphones op de markt ondersteunen de nieuwe snelheden op het 4G+-netwerk van Vodafone nog niet.

Tot slot wist de provider tijdens de persconferentie in Amsterdam ook te melden dat de uitrol van HD Voice op haar 3G-netwerk bijna afgerond is. Later dit jaar zal haar 4G-netwerk ook over HD-voice gaan beschikken. Volgens Vodafone wordt het mogelijk om straks 4K-content te streamen middels 4G+ op een mobiel apparaat. Tijdens de presentatie werd een demo gegeven in een ideale situatie dicht bij een rustige mast waarop televisies waren aangesloten die middels 4G+ 4K content streamden van Netflix.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters