Vodafone introduceert mobiel betalen in 2014

Provider Vodafone gaat samen met International Card Services vanaf media 2014 de eerste ‘mobiele creditcard’ introduceren in Nederland. Vodafone stelt haar klanten in staat om aan de hand van de Vodafone Wallet-app te betalen via een NFC-verbinding.

Betalen met behulp van NFC wordt al sinds afgelopen zomer getest in Nederland. Bij enkele winkeliers in Leiden kunnen deelnemers van de proef afrekenen door middel van hun smartphone. De proef is beschikbaar voor klanten van de ING, de Rabobank en ABN Amro. Rabobank heeft al aangekondigd dat vanaf 2014 al haar klanten kunnen gaan betalen met NFC.

Vandaag heeft provider Vodafone aangekondigd dat haar klanten vanaf media 2014 gebruik kunnen maken van een speciale Visa World Card, die in samenwerking met de Vodafone Wallet-app gebruikt kan worden voor betalingen via NFC. De provider verwijst bij de aankondiging naar de proef in Leiden, die zij als succesvol beschouwt.

Tevens voegt Vodafone toe dat ze veel aandacht aan de beveiliging van de mobiele creditcard heeft besteed. De gegevens van de mobiele creditcard worden opgeslagen op de simkaart van de telefoon en zijn net zo goed beveiligd als de gegevens op de chip van de creditcard. Verder wil Vodafone de Wallet-app gaan gebruiken voor andere toepassingen zoals toegangsbewijzen, klantenkaarten en kortingsbonnen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters