Vodafone introduceert visual voicemail in Duitsland

Vodafone gaat als eerste aanbieder van mobiele telefonie in Duitsland ‘visual voicemail’ leveren, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. De technologie hiervoor wordt geleverd door Speech Design.

De technologie van Speech Design maakt gebruik van het mms-protocol voor het bezorgen van de voicemailberichten en is volgens de makers daardoor compatibel met de meeste courante mobieltjes. Na het klikken op een bericht in de mailbox kan de voicemailoproep beluisterd, opgeslagen of doorgestuurd worden met één druk op de knop. Elk voicemailbericht is, waar mogelijk, voorzien van de naam van de beller en zijn telefoonnummer.

Voor gebruikers die geen gebruik maken van voicemail, is de call complete-optie handig. Daarbij worden gemiste gesprekken, net als bij de visual-voicemailberichten, overzichtelijk onder elkaar weergegeven. Call complete is met name voor zakelijk gebruik een nuttige optie, terwijl het voor de mobiele telefonieaanbieder meer inkomsten oplevert als er door deze functie meer gebeld wordt. Het is nog niet bekend wanneer Vodafone met de nieuwe dienst van start wil gaan en of er aan het gebruik kosten verbonden zijn. Vodafone Germany bedient meer dan 34 miljoen abonnees.

T-Mobile zal in Nederland waarschijnlijk met de introductie van de iPhone ook visual voicemail gaan introduceren. Dit is te lezen op de iPhone site van de provider.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters