Vodafone introduceert visual voicemail in Duitsland

Vodafone gaat als eerste aanbieder van mobiele telefonie in Duitsland ‘visual voicemail’ leveren, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. De technologie hiervoor wordt geleverd door Speech Design.

De technologie van Speech Design maakt gebruik van het mms-protocol voor het bezorgen van de voicemailberichten en is volgens de makers daardoor compatibel met de meeste courante mobieltjes. Na het klikken op een bericht in de mailbox kan de voicemailoproep beluisterd, opgeslagen of doorgestuurd worden met één druk op de knop. Elk voicemailbericht is, waar mogelijk, voorzien van de naam van de beller en zijn telefoonnummer.

Voor gebruikers die geen gebruik maken van voicemail, is de call complete-optie handig. Daarbij worden gemiste gesprekken, net als bij de visual-voicemailberichten, overzichtelijk onder elkaar weergegeven. Call complete is met name voor zakelijk gebruik een nuttige optie, terwijl het voor de mobiele telefonieaanbieder meer inkomsten oplevert als er door deze functie meer gebeld wordt. Het is nog niet bekend wanneer Vodafone met de nieuwe dienst van start wil gaan en of er aan het gebruik kosten verbonden zijn. Vodafone Germany bedient meer dan 34 miljoen abonnees.

T-Mobile zal in Nederland waarschijnlijk met de introductie van de iPhone ook visual voicemail gaan introduceren. Dit is te lezen op de iPhone site van de provider.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters