Vodafone kampt met storing in regio Den Haag door brand – Update

Provider Vodafone heeft te kampen met een grote brand in een van haar netwerklocaties. Hierdoor kunnen klanten minder bereik hebben in de regio Rotterdam en Den Haag.

Vodafone logo

Volgens Vodafone wordt er een grote brand sinds 6 uur deze ochtend in een bedrijfsgebouw aan de Caïrostraat in Rotterdam. Volgens Vodafone staat er in het gebouw netwerkapparatuur van Vodafone die overhit kan raken. Hierdoor treedt er storing op in gedeeltes van het netwerk van Vodafone. De provider laat weten dat het druk bezig is om de temperatuur onder controle te krijgen.

Desondanks heeft de provider last van een grote storing in de regio Rotterdam en Den Haag. De provider liet eerder nog weten dat het geen idee had of de brand het netwerk zou gaan verstoren. Veel klanten laten nu via Twitter weten dat ze nauwelijks of geen bereik hebben in de regio Rotterdam en Den Haag. Vodafone heeft nog geen statement afgegeven over de storing en het eventueel oplossen van het probleem. Vodafone kan elk moment een update geven over de voorgang van de storing.

Update op 4/3/2012 om 11:20 uur:

Vodafone laat in een reactie aan de NOS weten dat de brand grote gevolgen heeft voor het netwerk rondom Rotterdam. De centrale was verantwoordelijk voor de routing van het verkeer bij Vodafone in de regio. Vodafone heeft nu laten weten dat de stroom inmiddels van de centrale af is gehaald waardoor het 3G en 2G verkeer, net als bellen en sms’en, nagenoeg onmogelijk is geworden in de Randstad. Vodafone is druk bezig om het verkeer te herleiden via andere centrales. In totaal hebben 700 masten van Vodafone last van de storing.

Vodafone hoopt dat aan het eind van de dag het verkeer weer normaal herleid kan worden, al doet de provider geen beloftes.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters