Vodafone-klanten tot voor kort makkelijk te blokkeren

Het was tot vanmiddag makkelijk om de telefoonnummers van Vodafone klanten met één simpele handeling te laten blokkeren. Dit ondervond RTL Nieuws. Journalisten van RTL wisten de telefoon van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken te blokkeren met het lek. Vodafone heeft het euvel inmiddels verholpen.

De nummers van Vodafone-klanten waren te blokkeren doordat de aanvragen werden verwerkt door een geautomatiseerd proces. Waar de meeste providers vragen stellen voordat ze de aanvraag van een blokkade verwerken had Vodafone tot vanmiddag een nummer met een bandje waar de kwaadwillende gebruiker alleen maar het nummer van het slachtoffer hoefde in te toetsen.

RTL Nieuws gebruikte de ontdekking om de telefoon van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken te laten blokkeren. RTL schrijft dat er veel politici onder de 5.3 miljoen Vodafone-klanten zitten. In 2011 wist nIeuws-rubriek EenVandaag al de voicemails van politici te kraken, destijds een pijnlijke openbaring voor Vodafone dat uitgebreid haar excuses moest aanbieden aan haar klanten.

Vodafone heeft kort na de publicatie van het artikel van RTL gehandeld. De provider heeft het de geautomatiseerde blokkeringsprocedure onmiddellijk stopgezet waardoor het niet meer mogelijk is om een nummer te laten blokkeren zonder dat er met een Vodafone-medewerker is gesproken. De provider gaf aan dat het proces hiervoor simpel was gehouden zodat gebruikers snel hun gestolen toestellen konden blokkeren om te voorkomen dat een dief misbruik zou maken van de gestolen telefoon.

Vodafone-klanten tot voor kort makkelijk te blokkeren plasterk telefoon 0 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters