Vodafone komt dit najaar met bellen via 4G en WiFi

Vodafone zal dit jaar nog beginnen met de uitrol van bellen via 4G of WiFi. Anders dan bij bijvoorbeeld VoIP zoals je dat via de belfunctie in Whatsapp kan, heb je hier geen aparte applicatie voor nodig.

Bereik binnenshuis verbeteren

Omdat de meeste gesprekken momenteel via het 25 jaar oude 2G netwerk worden gevoerd, merk je dat hier nog wel wat verbetering mogelijk is. Zo gaf 24 procent van de gebruikers aan problemen te ondervinden met het bellen binnenshuis. Tachtig procent gaf aan dat de provider geacht werd dit op te lossen.

Vodafone bellen 4GNiet alleen Vodafone gaat dit jaar bellen via 4G (VoLTE) aanbieden, ook KPN en T-Mobile zullen dit later dit jaar introduceren. Gister heeft KPN bovendien te kennen gegeven dat het ook bellen via WiFi zal lanceren in 2017. Dit najaar gaat Vodafone de dienst aan haar consumenten aanbieden, om dit dan in 2017 aan haar zakelijke klanten aan te bieden.

Compatibiliteit toestellen

Niet alle toestellen zullen van VolTe gebruik kunnen maken. Een belangrijk vereiste is natuurlijk dat je toestel LTE ondersteunt, ook zal er een kleine update in de ‘dialer’ moeten worden geinstalleerd. Deze update zal tezijnertijd Over the Air te downloaden zijn. Vodafone is druk in gesprek met fabrikanten om hun dienst aan te kunnen bieden. De meeste fabrikanten zijn akkoord, maar over welke fabrikanten dat precies gaat kon de woordvoerder van Vodafone niet ons niet vertellen.

Vodafone in het Buitenland

In Engeland biedt Vodafone bellen via WiFi al langere tijd aan en heeft dit tot zeer tevreden gebruikers geleid. In Duitsland is het al enige tijd mogelijk om via het 4G netwerk te bellen. Het is voor Nederlandse telefoonbezitters vooralsnog niet mogelijk om van deze dienst gebruik te maken als ze in deze landen zijn, later gaat dit wel volgen.

 Geen invloed op de databundel bij VoLTE

Hoewel wel van het 4G netwerk gebruik zal worden gemaakt heeft dit geen invloed op je databundel, het gaat wel ten koste van je belminuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Huawei opvouwbare smartphone

Huawei onthult verrassende plannen voor opvouwbare smartphone lees verder

Apple iPhone 8 Plus review design

Deze negen verborgen iPhone 8 features moet je nog ontdekken lees verder

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen lovende recensies, behalve op een vlak lees verder

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters