Vodafone komt eind dit jaar met mobiele betaaldiensten

Een manager van Vodafone heeft in een interview gezegd dat de provider eind 2013 met mobiele betaaloplossingen zal gaan komen onder eigen vlag. Onduidelijk is nog hoe deze diensten eruit zullen gaan zien.

BlackBerry NFC Mobiel betalen

Marcel van de Biggelaar, hoofd netwerkstrategie bij Vodafone, heeft in een interview met Tros in Bedrijf laten weten dat de provider nog dit jaar met eigen diensten zal gaan komen voor mobiel betalen. Volgens Van de Biggelaar hangt dit samen met de introductie van 4G bij Vodafone. Hierdoor wordt het voor providers mogelijk om een legio aan nieuwe diensten te introduceren op hun netwerk, aldus de manager van Vodafone. Een eerste stap hierin zal de introductie worden van mobiel betalen waarmee Vodafone al eind dit jaar op de markt zal gaan komen. Onduidelijk is echter hoe dit eruit zal gaan zien en welke diensten en producten Vodafone rond die tijd zal gaan introduceren.

De introductie van mobiel betalen is onderdeel van de strategie van de provider om alternatieve inkomstenbronnen te vinden middels haar eigen netwerk. De discussie bij Tros in Bedrijf ging er dan ook om wat de nieuwe verdienmodellen van providers zullen gaan worden aangezien ze steeds minder geld verdienen met hun corediensten. Volgens Van de Biggelaar moet de provider wel met nieuwe diensten gaan komen omdat het anders een “vechtmarkt” zal gaan worden onder de providers. Zo willen providers nu ook geld halen bij contentleveranciers zoals YouTube omdat deze volgens de provider te veel impact hebben op het netwerk van de provider en zie hier aan mee dienen te betalen.

Providers proberen zich dan ook los te weken van het imago van doorgeefluik van data. Hiervoor zal Vodafone nieuwe diensten en modellen gaan ontwikkelen zoals mobiel betalen. Eerder maakte Vodafone Group al bekend dat het NFC-betalingen middels het Nederlandse Gemalto zal gaan uitrollen in Europa. De verwachting is dat Vodafone op basis van deze service haar nieuwe diensten eind dit jaar zal gaan introduceren in ons land.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters