Vodafone komt met Advanced Customer Service op de mobiel

Vodafone gaat na een succesvolle test in Engeland en Spanje beginnen met een klantenservice dienst die via de mobiel toegankelijk is. Zo kan de abonnee zijn tegoed en rekening live bekijken en ook problemen melden via het internet op zijn mobiel.

Vodafone heeft inmiddels de test afgerond en volgens eigen zeggen klaar om de dienst in Europa te gaan lanceren. Via deze zogenaamde SNAPin software kunnen klanten van variërende self service oplossingen gebruik maken via de mobiele Vodafone portal. De software is in staat om belangrijke gegevens zoals het IMEI-nummer en telefoonmodel uit te lezen en in gevallen waarbij dat noodzakelijk is te versturen naar de tweedelijns helpdesk of een geautomatiseerd systeem van de provider. Op basis van de abonnementsgegevens kan de dienst nog verder gepersonaliseerd worden. Zo kan bijvoorbeeld onderscheid gemaakt worden tussen jongeren en senioren, zodat verschillende doelgroepen elk op een passende manier geholpen kunnen worden.

Ook is het mogelijk om gewoon je rekening in te zien, zoals hieronder te zien is, en om je resterende beltegoed op te vragen. Het is nog onduidelijk wanneer Vodafone met deze dienst in Nederland gaat beginnen. Volgens Vodafone is de software vooralsnog uitsluitend geschikt voor Symbian S60, UIQ en Windows Mobile telefoons.

self-service 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters