Vodafone komt met betalen via de telefoonrekening voor BlackBerry App World

Provider Vodafone heeft zijn diensten open gezet voor BlackBerry’s App World om applicaties te kopen via de telefoonrekening. Ook prepaid-gebruikers van de provider kunnen apps aankopen via de applicatiewinkel van RIM.

Dat laat Vodafone op zijn website weten. Sinds de introductie van BlackBerry App World 2.0 is het al mogelijk om via de rekening van de provider applicaties achteraf af te rekenen in sommige landen. RIM wist langzaam maar zeker nieuwe providers over te halen om deze service te ondersteunen, en nu is ook Vodafone zover om dat te doen. Vodafone-abonnees of prepaid-gebruikers kunnen tijdens het aanschaffen van een applicatie kiezen of ze de app via de telefoonrekening of via het beltegoed willen betalen, naar keuze met PayPal of een creditcard.

Eerder wist de provider al bekend te maken dat de telco ook de Android Market op deze manier gaat ondersteunen. Tot nog toe was Nokia de enige producent waarbij via de telefoonrekening applicaties aangekocht konden worden. Provider Vodafone lijkt echter de eerste provider in ons land te worden die dit zowel voor Android, Symbian als BlackBerry OS gaat ondersteunen.

De provider laat in een reactie aan All About Phones weten dat de dienst in het leven geroepen is om het de klanten eenvoudiger te maken om applicaties te kopen via hun smartphone. Daarnaast wil de provider graag inspelen op de steeds grotere rol van applicatiewinkels op smartphones. De provider kon nog niet zeggen vanaf welke datum ook de Android Market in Nederland ondersteund wordt via de telefoonrekening.

BlackBerry App World 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters