Vodafone komt met per seconden abonnement

Vodafone gaat vanaf begin 2011 een nieuw abonnement introduceren waarbij er per seconden afgerekend zal gaan worden. De telco heeft volgens eigen zeggen onderschat dat klanten grote waarden hechten aan het afrekenen per minuut.

Voafone heeft middels een persbericht te kennen gegeven dat het een nieuw abonnement gaat introduceren vanaf 1 januari 2011. De telco kwam de afgelopen tijd veelal in het nieuws samen met KPN door het televisieprogramma Kassa. In het programma wisten consumenten hun ongenoegen te uiten over het feit dat de twee telco’s alle minuten per minuut in rekening gaan brengen in plaats van na de tweede minuut per seconden. Kassa wist echter haar onderzoek niet te onderbouwen en dit tot groot ongenoegen van Vodafone die zelf wel een representatief onderzoek wist te publiceren. Vodafone heeft echter wel toegegeven dat het verkeerd had ingeschat wat de reactie van haar klanten zou zijn na de wijzigingen en heeft daarom besloten om alsnog met een propositie te komen voor een abonnement die per seconden berekend wordt.

De telco zal op 1 januari naar verwachting een sim-only gaan introduceren waarmee alleen minuten ingekocht kunnen worden die vervolgens per seconden berekend zullen worden door Vodafone. Sms-bundels en andere voordeelbundels kunnen daarnaast erbij afgesloten worden volgens de telco. Prijzen heeft Vodafone nog niet bekend gemaakt van haar bundels maar zegt wel te betreuren dat klanten zich gedupeerd voelen. De telco wil om deze reden een transparante abonnementsvorm gaan introduceren.

Ondertussen heeft de Nederlandse regering aangegeven dat het geen regelgeving wil invoeren om afronden per minuut te verbieden. Eerder wist ook de NMA al aan te geven dat het geen reden zag om telco’s dwars te gaan zitten omtrent het afrekenen per minuut.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters