Vodafone komt met per seconden abonnement

Vodafone gaat vanaf begin 2011 een nieuw abonnement introduceren waarbij er per seconden afgerekend zal gaan worden. De telco heeft volgens eigen zeggen onderschat dat klanten grote waarden hechten aan het afrekenen per minuut.

Voafone heeft middels een persbericht te kennen gegeven dat het een nieuw abonnement gaat introduceren vanaf 1 januari 2011. De telco kwam de afgelopen tijd veelal in het nieuws samen met KPN door het televisieprogramma Kassa. In het programma wisten consumenten hun ongenoegen te uiten over het feit dat de twee telco’s alle minuten per minuut in rekening gaan brengen in plaats van na de tweede minuut per seconden. Kassa wist echter haar onderzoek niet te onderbouwen en dit tot groot ongenoegen van Vodafone die zelf wel een representatief onderzoek wist te publiceren. Vodafone heeft echter wel toegegeven dat het verkeerd had ingeschat wat de reactie van haar klanten zou zijn na de wijzigingen en heeft daarom besloten om alsnog met een propositie te komen voor een abonnement die per seconden berekend wordt.

De telco zal op 1 januari naar verwachting een sim-only gaan introduceren waarmee alleen minuten ingekocht kunnen worden die vervolgens per seconden berekend zullen worden door Vodafone. Sms-bundels en andere voordeelbundels kunnen daarnaast erbij afgesloten worden volgens de telco. Prijzen heeft Vodafone nog niet bekend gemaakt van haar bundels maar zegt wel te betreuren dat klanten zich gedupeerd voelen. De telco wil om deze reden een transparante abonnementsvorm gaan introduceren.

Ondertussen heeft de Nederlandse regering aangegeven dat het geen regelgeving wil invoeren om afronden per minuut te verbieden. Eerder wist ook de NMA al aan te geven dat het geen reden zag om telco’s dwars te gaan zitten omtrent het afrekenen per minuut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. 24903061 -

    Echt belachelijk dat de overheid hier geen actie op onderneemt. Dit is toch gewoon diefstal? Of heeft de machtige telecomlobby onze parlementariers wat voordeeltjes toegeschoven? Volgens mij hoorde ik een paar weken geleden Nelie Kroes nog zeggen dat afrekenen per minuut strijdig is met de Europeesche wetgeving … ik neem aan dat de NMA dat dan ook zou moeten weten. Hier zit een vies luchtje aan.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel priv├ęgegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters