Vodafone komt ook met internationaal 4G-netwerk

Vodafone zal vanaf de zomer het grootste wereldwijde 4G-netwerk hebben. Het nieuws komt slechts een dag nadat KPN al aankondigde met een internationaal 4G-netwerk te komen.

Begin 2015 landelijke 4G-dekking voor Vodafone screen shot 2013 11 18 at 102038

Klanten van het Nederlandse bedrijf hebben binnenkort ook in Noorwegen en Frankrijk de beschikking over het snelste mobiele internet. De reactie van concurrent Vodafone, wereldwijd een grotere speler, heeft niet lang op zich laten wachten.

Om nog duidelijker te zijn: maar een dag. “Vanaf de zomer van 2014 kunnen klanten en zakelijke klanten in achttien landen beschikken over 4G, voor dezelfde tarief als nu voor 3G wordt gerekend”, schrijft Vodafone in een persbericht.

Het hoofd van de commerciële afdeling van Vodafone, Paolo Bertoluzzo, ligt de mogelijkheden verder toe. “4G is ideaal voor mensen die op reis zijn. Of het nu zakelijk of voor de vakantie is. Het is veel sneller, makkelijker in gebruik en kost vaak minder geld dan de WiFi-verbindingen in de meeste hotels in Europa.”

“4G-roaming geeft onze gebruikers een snelle verbinding voor video’s, het streamen van muziek, internetten en werken. Van het vliegveld tot in het café.”

Vodafone investeert tot de zomer zo’n zeven miljard pond, omgerekend 8,5 miljard euro, om voor het begin van de zomervakantie het internationale 4G-netwerk in de lucht te hebben.

4G-roaming van Vodafone is al beschikbaar in Griekenland, Italië, Portugal, Roemenië en Spanje. Voor de zomer zal dat ook het geval zijn in Australië, Duitsland, Nederland, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Groot-Brittannië. Tevens heeft Vodafone een deal gesloten met providers uit Oostenrijk, België, Frankrijk, Japan, Singapore, Zuid-Korea en Zwitserland, zodat de klanten van Vodafone ook daar 4G tot hun beschikking hebben.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters