Vodafone maakt groei door in Nederland

Vodafone heeft in 2011 een groei doorgemaakt, terwijl de totale telecommarkt in Nederland kromp. Er zijn dus klanten bij andere telco’s weggehaald.

Vodafone logo

Vodafone heeft de jaarcijfers over 2011 gepresenteerd. Daaruit blijkt dat het bedrijf een omzetgroei van 2,1 procent liet zien. De totale omzet steeg zo naar 1,9 miljard euro. Op 31 maart dit jaar had het bedrijf 5,3 miljoen aansluitingen. Dat aantal is gestegen met bijna vijf procent.

De groei van het marktaandeel van Vodafone is volgens het bedrijf zelf te danken aan investeringen in service, zoals de Smartphone Crew en 24/7 webcare voor klanten, en investeringen in het netwerk. Daardoor, zo meldt Vodafone, wist het bedrijf niet alleen meer klanten aan te trekken maar ook meer klanten te behouden.

De groei vond plaats ondanks de verschuiving van bellen en sms-en naar mobiel internet. Vodafone speelde daarop in door geintegreerde bel- en internetabonnementen aan te bieden. Het mobiel internet op smartphones en tablets compenseerde zo de teruglopende inkomsten van bellen en sms.

Op de zakelijke markt meldt Vodafone dat de populairiteit van het Nieuwe Werken een omslagpunt heeft bewerkstelligd. Steeds meer bedrijven wensen dat zakelijke toepassingen mobiel beschikbaar zijn, en steeds meer bedrijven willen vaste en mobiele telefonie en internet integreren. Ook merkt Vodafone dat bedrijven er in toenemende mate voor kiezen om medewerkers met hun eigen smartphone of tablet tot het bedrijfsnetwerk toe te laten. Inkomsten uit bellen en sms liepen wel terug. Zakelijke klanten sturen vaker een e-mail vanaf hun smartphone. Zakelijke gebruikers zijn ook belangrijke klanten voor de Internet op Reis-bundels, die een negenvoudige groei voor dagbundels en een zestienvoudige groei voor maandbundels doormaakte. De tablet is enorm populair. Het aantal zakelijke klanten met een tablet groeide met 143 procent.

De consumentenmarkt liet andermaal een groei zien van mobiel intenretgebruik. Er werd veertig procent meer data verstookt dan in 2010. Het aantal abonnees met een smartphone steeg met 50 procent en onder prepaidbellers met bijna 90 procent.

Vorig jaar verhoogde Vodafone de investeringen in het netwerk voor mobiel internet. Die werden verhoogd van 200 naar 240 miljoen euro. Zo konden snelheid en datacapaciteit op peil blijven.

Bron: Persbericht Vodafone

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters