Vodafone maakt haar nieuwe tarieven bekend voor 2012

Provider Vodafone heeft vandaag haar nieuwe tarieven bekend gemaakt. De tarieven zullen op 14 mei ingaan en beschikken standaard over mobiel internet.

Vodafone logoDe site Tweakers.net weet als eerste over de nieuwe tarieven van Vodafone te berichten. Volgens de bron zal de provider vanaf 14 mei de nieuwe abonnementen aanbieden aan haar bestaande en nieuwe klanten. Vodafone zal haar Bel+Sms+Web-abonnementen en haar Smart-abonnement samenvoegen in een nieuw Bel+Sms+Web-abonnement. De bundels lopen van 90 minuten tot en met 1250 minuten per maand. Elk abonnement beschikt standaard over een databundel van 200MB en deze kan worden aangevuld tot 500MB of 1GB per maand. Dit kost respectievelijk 5 euro en 10 euro extra per maand.

Vodafone gaat vanaf het 200 minuten-abonnement ook gratis bellen aanbieden naar andere Vodafone-klanten. De provider biedt daarnaast bij elke nieuwe bundel gratis sms’en en mms’en aan, aldus Tweakers.net. Opvallend is dat bij de twee duurste bundels gratis 2GB en 4GB dataverkeer zit. Hiervoor krijg je 750-belminuten en dien je 100 euro per maand te betalen. Voor 1250 minuten en 4GB data betaal je 140 euro per maand.

Bij de nieuwe B+S+W-abonnementen is het gebruik van tethering, het delen van het internet via de iPhone, ook toegestaan. Tot nog toe heeft Vodafone dat verboden, behalve als je er 15 euro extra per maand voor betaalt. Alle belminuten zullen per seconde worden afgerekend en overgebleven belminuten en MB’s kunnen niet worden meegenomen naar de volgende maand. Internetten buiten de bundel kost 10 cent per MB. Eventueel kan ook een Blox worden afgesloten voor 1GB extra data die 15 euro per maand kost.

De nieuwe tarieven van Vodafone zijn in de gehele linie duurder geworden vergeleken met zijn voorgangers. Het prijsverschil varieert tussen de 5 euro extra per maand en de 10 euro extra die nu moet worden neergeteld. Deze trend is ook te zien bij de concurrenten van Vodafone, T-Mobile en KPN. De providers moeten de gestegen kosten voor mobiel internet naar eigen zeggen doorberekenen aan de klanten om zo te kunnen blijven investeren in het netwerk.

Vodafone tarieven mei 2012:

90 minuten €32,50 €37,50 €42,50 Nee
160 minuten €37,50 €42,50 €47,50 Nee
200 minuten €45,00 €50,00 €55,00 Ja
300 minuten €55,00 €60,00 €65,00 Ja
425 minuten €65,00 €70,00 €75,00 Ja
750 minuten €100 €100 €100 Ja
1250 minuten €140 €140 €100 Ja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. klant van vodafone -

  mooi is dat dan denk je dat je de goedkoopste provider hebt en dan gooien ze dr ff een bedrag bovenop en weggaan mag je niet zomaar wand dan betaal je je abbo door belachelijk gewoon
  ja ze moeten toch de kosten van de storing er weer uit halen
  vind het niet kunnen en ga het uit zoeken of ik eruit mag stappen

 2. Peter -

  Kolere, dat is echt niet meer normaal wat je tegenwoordig kwijt bent voor een abonnement. 🙁
  Ik heb nu een Bel+SMS+WEB 200 (200 belminuten, 400 SMS en 1GB data) voor 2 jaar voor gemiddeld EUR26,50 per maand (1e jaar 50% korting).
  Deze loopt gelukkig nog 15 maanden… 🙂

  1. bartvuijk -

   … en als je na die vijftien maanden gewoon niet ingaat op de verlengingsaanbiedingen, is er niks aan het handje. Ik zit nog lekker op FUP bij Telfort en knappe jongen die me daar wegkrijgt. 😛 't Enige is dat je wel je eigen toestel moet regelen. Nou dan doe je dat toch.

   1. Peter -

    Precies. Voor deze nieuwe maandbedragen kan je veel goedkoper zelf een los toestel kopen en je oude abonnement behouden inderdaad.

 3. pchch -

  "..tethering, het delen van het internet via de iPhone.."
  Kan dit aangepast worden naar algemene woorden? Heb met mijn Android nog nooit problemen gehad met tethering wat mij met een iPhone nog nooit gelukt is (ligt trouwens meer aan providers die het via iPhone beveiliging kunnen blokkeren, niet aan telefoon zelf)

  1. Danijel -

   We hebben hier bewust gekozen om alleen de iPhone te noemen en de reden geef je zelf al aan; op Android kan dit zonder inmenging van de provider, op de iPhone dus niet…

   1. v-power -

    Bij vodafone is het trouwens al mogelijk, je moet het alleen gratis laten activeren via de klantenservice.

 4. Tulling -

  Ik heb nu Bel-Sms-Web smart 100, met 100 minuten en 1000MB voor €42,50 (sms 'onbeperkt'=3000/maand), dus het wordt er duurder op (je krijgt minder minuten)…

  Uiteindelijk is het weer een nieuw jasje, maar producten blijven hetzelfde…

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters