Vodafone maakt Wayfinder open source

Vodafone heeft aangekondigd dat het haar duurbetaalde navigatie genaamd Wayfinder open source gaat aanbieden voor ontwikeklaars. Eerder dit jaar kondigde de telco nog aan dat het ging stoppen met het aanbieden van haar Wayfinder-diensten voor consumenten.

Eind 2008 kocht de provider Vodafone de navigatie oplossing Wayfinder voor net geen twintig miljoen dollar. De telco was van plan om met de navigatiedienst meer te weten te komen over haar gebruikers en vervolgens locatiegebonden advertenties aan te bieden tijdens het navigeren aan consumenten. Dit pakte jammer genoeg niet goed uit aangezien Google en Nokia een jaar later hun navigatie gratis beschikbaar gingen stellen waardoor Wayfinder de markt uit werd geconcurreerd. Afgelopen maar besloot Vodafone dan ook het project te staken en de navigatie niet meer aan te bieden aan consumenten.

De telco heeft nu echter een opmerkelijke stap gedaan door alle code en licenties open source te maken voor ontwikkelaars, zo laat Vodafone weten. De gehele code is nu vrij toegankelijk onder een BSD-licentie en daarbij behoren ook de back-end server, de kaarten en de verschillende client voor onder meer Android, iPhone en Symbian 60. Vodafone is volgens eigen zeggen erg benieuwd wat ontwikkelaars met de code zullen gaan doen en in welke applicaties het geheel terug te vinden zal zijn over de verschillende platformen. Uiteraard kan er ook een nieuwe gratis navigatiedienst uit ontstaan voor verschillende OSén.

Vodafone Wayfinder 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters