Vodafone maakt Wayfinder open source

Vodafone heeft aangekondigd dat het haar duurbetaalde navigatie genaamd Wayfinder open source gaat aanbieden voor ontwikeklaars. Eerder dit jaar kondigde de telco nog aan dat het ging stoppen met het aanbieden van haar Wayfinder-diensten voor consumenten.

Eind 2008 kocht de provider Vodafone de navigatie oplossing Wayfinder voor net geen twintig miljoen dollar. De telco was van plan om met de navigatiedienst meer te weten te komen over haar gebruikers en vervolgens locatiegebonden advertenties aan te bieden tijdens het navigeren aan consumenten. Dit pakte jammer genoeg niet goed uit aangezien Google en Nokia een jaar later hun navigatie gratis beschikbaar gingen stellen waardoor Wayfinder de markt uit werd geconcurreerd. Afgelopen maar besloot Vodafone dan ook het project te staken en de navigatie niet meer aan te bieden aan consumenten.

De telco heeft nu echter een opmerkelijke stap gedaan door alle code en licenties open source te maken voor ontwikkelaars, zo laat Vodafone weten. De gehele code is nu vrij toegankelijk onder een BSD-licentie en daarbij behoren ook de back-end server, de kaarten en de verschillende client voor onder meer Android, iPhone en Symbian 60. Vodafone is volgens eigen zeggen erg benieuwd wat ontwikkelaars met de code zullen gaan doen en in welke applicaties het geheel terug te vinden zal zijn over de verschillende platformen. Uiteraard kan er ook een nieuwe gratis navigatiedienst uit ontstaan voor verschillende OSén.

Vodafone Wayfinder 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters