Vodafone Nederland onderzoekt mogelijkheden femtocellen

Vodafone Nederland doet momenteel onderzoek naar het gebruik van femtocellen door consumenten. De provider overweegt het gebruik van deze apparaten om zo haar netwerk te ontlasten.

Tijdens het Mobiel 2011 evenement, georganiseerd door Telecompaper, wist René Herlaar van Vodafone te vertellen dat de telco momenteel overweegt om femtocellen in gebruik te nemen. Door de grote toeloop naar mobiele data zien providers zich genoodzaakt om snel te investeren in het netwerk. De capaciteit van het netwerk wordt met de dag kleiner en dankzij het gebruik van femtocellen zouden de noodzakelijke investeringen nog even uitgesteld kunnen worden.

Een femtocel is een mobiele GSM en 3G-hotspot voor mobieltjes en datakaarten. De femtocel dient via een lan-kabel verbonden te worden met een adsl-lijn waarna er locaal een netwerk wordt opgezet van bijvoorbeeld Vodafone. Sommige grote bedrijven maken hiervan gebruik aangezien er vaak te weinig bereik is in hun kantoorgebouw voor een goede verbinding. Femtocellen bieden voor dit probleem een uitkomst, aldus Herlaar.

Nadeel is volgens Herlaar wel dat er relatief veel van zulke kastjes geplaatst dienen te worden bij bedrijven en mensen thuis om het netwerk enigszins te kunnen ontzien. Vodafone bekijkt dan ook nu of het kostendekkend ingezet kan worden en hoeveel er van zulke kastjes nodig zijn. Onduidelijk is nog of consumenten ervoor zullen moeten gaan betalen, of dat Vodafone de kastjes zal weggeven in gebieden met weinig dekking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters