Vodafone neemt BelCompany over van Macintosh Retail

Vodafone heeft aangekondigd dat het BelCompany B.V. gaat overnemen. Hiermee breidt Vodafone Nederland haar netwerk uit met 176 BelCompany winkels en 34 telefoonkopen.nl winkels.

Vodafone Nederland heeft bekend gemaakt dat het BelCompany B.V. en diens dochterondernemingen zal gaan overnemen. Vodafone heeft de intentie om een multibrand strategie te gaan voeren wat inhoudt dat het merk BelCompany en Telefoonkopen.nl niet uit het straatbeeld zullen verdwijnen. BelCompany is nu eigendom van de Macintosh Retail Group en zal voor ongeveer 120 miljoen over van eigenaar wisselen.

Bart Hofker, Directeur Consumentenmarkt Vodafone Nederland: “Onze ambitie is nog verder te groeien in Nederland. De overname van het succesvolle BelCompany past bij deze ambitie en onze multibrand strategie. We vergroten hiermee ons bereik waardoor we letterlijk dichter bij klanten komen te staan. Dat is belangrijk omdat persoonlijk advies en ondersteuning via fysieke winkels steeds belangrijker wordt. Dit komt onder andere door de opkomst van smartphones, apps, tablets en vele andere toepassingen van mobiel internet. Ik kijk ernaar uit om met wederzijds enthousiasme de kennis en ervaring van onze beide organisaties te combineren en gezamenlijk klanten nog beter te ondersteunen.”

Vodafone weet op deze manier haar winkelbestand op te krikken van 86 Vodafone-winkels naar 176 nieuwe BelCompany en 34 telefoonkopen.nl filialen. Als reden geeft Vodafone aan dat het beter wil inspelen op de groeiende behoefte van klanten aan persoonlijk advies door de opkomst van smartphones, apps, tablets en mobiel internet. BelCompany heeft nog geen reactie gegeven op de overname.

De overname is overigens nog niet geheel beklonken; de overname moet nog voorgelegd worden aan beide ondernemingsraden. Ook moet de NMA nog akkoord gaan met de voorgenomen overname door Vodafone. Macintosh wil zich meer gaan richten op fashion en living, aldus de CEO van het bedrijf in een reactie. Ook laat de eigenaar van BelCompany weten dat in de Telecom, de sector waarin BelCompany en telefoonkopen.nl actief zijn, er sprake is van een verschuiving binnen de abonnementenmarkt van nieuwe aansluitingen naar verlengingen van bestaande abonnementen. Deze laatste zijn minder winstgevend voor BelCompany en bovendien hebben de telecomoperators een grotere directe invloed op deze markt. Ook is er voor Macintosh Retail Group in Telecom nog slechts een beperkt aantal groeimogelijkheden in Nederland en is internationale expansie uitgesloten.

Frank De Moor, CEO Macintosh Retail Group: “Afscheid nemen van zo’n prachtige onderneming als BelCompany is niet gemakkelijk. De winkelformule is sinds 1996 van de grond af door ons opgebouwd en uitgegroeid tot de succesvolste telecomretailer van Nederland. De toekomst van Macintosh Retail Group ligt echter in de sectoren Fashion en Living. We zijn er van overtuigd dat verkoop aan Vodafone Libertel een juiste afweging is omdat BelCompany daarmee onderdeel gaat uitmaken van een van de grootste telecombedrijven van de wereld.”

De directie van BelCompany zal in handen blijven van Algemeen Directeur Paul Vreeburg, Directeur Inkoop & Financiën Gerard van Amerongen en Operationeel Directeur Marco Houtman. Het hoofdkantoor van BelCompany blijft gevestigd te Veenendaal.

Algemeen directeur Paul Vreeburg laat aan All About Phones weten dat er voorlopig niets verandert; “Totdat de ondernemingsraden en de NMA de transactie hebben goedgekeurd verandert er wat ons betreft niets. De komende tijd zullen wij in gesprek gaan met de verschillende partijen om te bepalen hoe we de periode na closing vorm gaan geven, daar kan ik nu geen mededelingen over doen.”

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters