Vodafone NEXT: wissel van telefoon voor contract einde

Vodafone heeft een nieuwe dienst aangekondigd: NEXT. Hiermee kun je wisselen van telefoon, zelfs als je telefoonabonnement nog niet afgelopen is.

Wisselen tijdens abonnement

Het gebeurt vaak dat mensen hun telefoon beschadigen of verouderd achten. Bij veel huidige abonnementen kun je in dat geval geen nieuwe telefoon krijgen bij je provider in combinatie met je Vodafonehuidige contract. Met Vodafone NEXT kun je na vier maanden wisselen van telefoon. NEXT is niet van toepassing is op contracten die lang geleden afgesloten zijn – zo wordt in een persbericht verteld: ‘met NEXT kun je bij je nieuwe Vodafone abonnement eerder kiezen voor een nieuwe telefoon’.

Wanneer je van je huidige telefoon af wilt, betaal je het huidige restbedrag af zonder bijkomende kosten. Hierna kun je ervoor kiezen zelf je telefoon te verkopen. Daarnaast ben je ook in staat je huidige toestel in te ruilen. De waarde van je telefoon wordt dan van de prijs van je nieuwe telefoon afgetrokken. Aldus de provider zal de prijs die je terugkrijgt voor je huidige telefoon vergelijkbaar zijn met die van inruildeals. Bij een nieuwe telefoon sluit je dan ook een nieuw contract af voor 24 maanden.

Sim-Only

Wanneer je een Sim-Only abonnement hebt, maar wilt wisselen naar een abonnement mét telefoon, kan dit na twee maanden. Hierbij profiteren deze klanten ook van de korting die je krijgt wanneer je een abonnement met telefoon neemt. Bij deze overstap is het ook mogelijk om je oude telefoon in te leveren voor korting op je nieuwe mobieltje.

Vanaf 4 april 2016

Zoals al eerder verteld is Vodafone NEXT niet van toepassing op contracten die lang geleden afgesloten zijn. Iedereen die sinds 4 april 2016 aangesloten is bij Vodafone komt in aanmerking voor het programma. Vanaf 25 juli zal meer informatie te vinden zijn op de website van Vodafone. Op deze dag wordt Vodafone NEXT gelanceerd.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters