Vodafone plaatst honderden small cells voor beter 4G-internet

Vodafone gaat drukke locaties in de Randstad van small cells voorzien. De 4G-capaciteit wordt op die plekken daardoor groter, waardoor het 4G-internet snel blijft.

Omzet Vodafone Nederland lager door recessie Vodafone

In een persbericht schrijft Vodafone dat het om honderden small cells gaat. “Hiermee anticipeert Vodafone op de snelgroeiende vraag naar data op het 4G-netwerk”, schrijft de provider. Small cells hebben een bereik van tientallen tot honderden meters.

Hiermee wordt de capaciteit op specifieke locaties verbeterd. Vodafone heeft al small cells geplaatst in de binnenstad van Amsterdam. Over ongeveer twee maanden volgt Rotterdam. Ook Utrecht en Den Haag staan op het programma.

“Vanaf september hebben we landelijke 4G-dekking, maar in de grote steden zien we nu al een snel stijgende databehoefte”, vertelt Mallik Rao, de technische topman van Vodafone Nederland. “Als je op een zaterdagmiddag op het Rembrandtplein te weinig capaciteit aanbiedt, kunnen klanten last krijgen van filevorming op het netwerk.”

“Daar anticiperen op met de inzet van small cells. Dekking is belangrijk, maar capaciteit bepaalt of je daadwerkelijk de snelheid krijgt die je wilt”, aldus Rao.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters