Vodafone rekent geen roamingkosten meer voor Red- en Black-abonnees

Een maand geleden kondigde Vodafone het al aan in een persbericht, maar vandaag voert de provider de wijziging definitief door: zij schaft roamingkosten voor haar Red- en Black-abonnees af in alle Europese landen.

Vodafone roamingkostenDit geldt voor iedereen die vanaf vandaag een dergelijk abonnement afsluit. Sms’jes, belminuten en MB’s die de klanten maken in het buitenland, worden gewoon doorberekend in de eenheden die zij in hun bundel hebben. Naast alle Europese landen geldt dit ook voor een aantal andere landen waar Vodafone als provider actief is. Voorbeelden hiervan zijn Turkije en Albanië.

Ook belminuten voor Nederland naar EU-landen

Klanten met een Red- of Black-abonnement krijgen daarnaast nog een aantal belminuten om vanuit Nederland naar andere Europese landen te bellen. Hoeveel minuten dat zijn, verschilt per abonnement. Voor Red Essential zijn dat bijvoorbeeld 20 minuten, terwijl Black-abonnees onbeperkt naar andere Europese landen kunnen bellen.

Vodafone loopt vooruit op nieuwe wet

Vodafone loopt hiermee vooruit op de regels die vanaf medio 2017 hoogstwaarschijnlijk gaan gelden. Vanaf dan mogen providers naar verwachting geen roamingkosten aan Europese klanten in Europa meer rekenen. De BEREC, het Europese orgaan voor telecommunicatieregels, kijkt op 15 december van dit jaar nog naar het wetsvoorstel. De verwachting is dat zij het goedkeurt en dat de wet, conform verwachting, op 15 juni 2017 wordt ingevoerd.

Bron: Tweakers

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters