Vodafone rolt betalen via telefoonrekening in Android Market wereldwijd uit

Vodafone heeft aangekondigd een deal met Google te hebben gesloten, die inhoudt dat apps in de Android Market via de telefoonrekening van Vodafone kunnen worden afgerekend. De creditcard kan dus in de zak blijven, voor Vodafoneklanten die een app willen kopen.

Carrier billing Android Market

Vodafone meldde ook een dergelijke deal met Microsoft voor de Windows Phone Marketplace te willen sluiten. Onderhandelingen met de softwaregigant zijn al gestart.

Vodafone wil alleen zaken doen met bestaande app stores. Die zijn dominant in de markt, en Vodafone geeft de voorkeur aan de huidige handelwijze dan aan het opzetten van een eigen Android appstore, dat ook had gekund.

De deal over de Android-apps werd vorige week al bekendgemaakt in Engeland en Duitsland. Vodafone-klanten in die landen kunnen al apps betalen via de telefoonrekening. Maar binnenkort kan dat dus in alle landen waar Vodafone actief is.

Het ligt voor de hand dat andere telco’s het voorbeeld van Vodafone gaan navolgen. Google hoopt daar natuurlijk op, want deze veilige manier van betalen levert ongetwijfeld veel meer klandizie op voor de betaalde apps in de Android Market.

Vodafone heeft al deals met Nokia en RIM (BlackBerry) voor het afrekenen van apps via hun appstores. De deal met RIM had tot gevolg dat het aantal verkochte apps in drie maanden meer dan verdubbelde, en zeventig procent van de verkochte apps werd via de Vodafonerekening betaald.

Bron: Fierce Wireless

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters