Vodafone slaat met Vodafone 360 een nieuwe weg in

Vodafone lanceerde onlangs Vodafone 360. Deze nieuwe dienst combineert verschillende sociale netwerken tot één, waardoor alle informatie van deze sites op één plek te lezen zal zijn. In samenwerking met Samsung zijn er twee mobiele telefoons ontwikkeld speciaal voor Vodafone 360.

Vodafone pressdeck Amsterdam

Afgelopen donderdag is Vodafone 360 op een persconferentie in Londen gepresenteerd als onderdeel van de nieuwe strategie van Vodafone. Deze conferentie was live te volgen op het Vodafone-pressdeck tijdens het PICNIC-event in Amsterdam. Tijdens de conferentie werd vooral ingegaan op wat Vodafone 360 allemaal inhoudt en hoe het ontwikkeld is. Ook werd verteld dat het pas in december van dit jaar op de markt gaat komen in acht verschillende Europese landen waaronder Nederland.

De nieuwe Vodafone 360 dienst is ontwikkeld omdat mensen behoefte zouden hebben om alle informatie die ze binnenkrijgen of kwijt willen via sociale netwerken zoals Facebook, Windows Live Messenger en Google Talk te verzamelen op één plek. Hierdoor wordt het voor de gebruiker gemakkelijker om al deze sociale netwerken bij en up-to-date te houden. Op dit moment zijn Hyves en Twitter nog niet aangesloten maar ze zullen op termijn zeker volgen.

Vodafone People is als het ware het hart van de dienst. Hier wordt de informatie van bijvoorbeeld de pc, mobiele telefoon en sociale netwerken automatisch met elkaar gesynchroniseerd en online opgeslagen. Ook kunnen muziek, games, foto’s and video’s op deze plek worden opgeslagen.

PICNIC

 

De dienst zal in december beschikbaar zijn voor de twee Samsung-toestellen die hier speciaal voor zijn ontwikkeld: de 360 H1 en de 360 M1.

Het 360 H1-toestel beschikt onder andere over een 3,5″ oled-touchscreen, intern geheugen van 16GB, 5-megapixelcamera, Wi-Fi en hsdpa. Daarnaast beschikt het toestel over een maximale beltijd van meer dan 400 minuten en een standby-tijd van 460 uur. De M1 is kleiner en dunner dan de 360 H1 en beschikt over minder mogelijkheden. Zo is er geen Wi-Fi-verbinding mogelijk en is het geheugen met 1GB een stuk kleiner. Ook is de camera bescheidener met 3 megapixels.

Er komen nog vier Nokia Symbian-toestellen die vooraf worden ingesteld met Vodafone 360 maar de dienst zal ook voor andere populaire toestellen downloadbaar worden gemaakt.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters