Vodafone Smart Jacket wijst je de weg

Het lijkt alsof je ineens in een scene van Back to The Future zit, je jas licht op en laat zien waar je naartoe gaat, helaas passen de mouwen zich niet automatisch aan en droogt hij niet vanzelf 🙁 , maar niet getreurd deze jas is alsnog f****ing awesome.

Fietsverlichting

Als fietser moet je in het donker en bij slecht zicht een voorlicht en achterlicht aan hebben. Je mag hiervoor ook losse lampjes gebruiken. Daarnaast moet de fiets reflectoren hebben op de achterkant, trappers en wielen of banden. Momenteel fietst 38% van de Nederlandse bevolking zonder verlichting of reflectoren. In het donker is de kans op een fietsongeval dan 8 keer groter. Ook gebruiken veel gebruikers hun mobiel tijdens het fietsen, 1 op de 3 jongeren van 12 tot 24 jaar WhatsAppt wel eens tijdens het fietsen.

Vodafone Smart Jacket
Richtingaanwijzer op de jas
Vodafone Smart Jacket
Vodafone Smart Jacket

Vodafone Smart Jacket

De Smart Jacket werkt simpel, je plant je route op je telefoon en stopt de telefoon in de jas. De jas weet wanneer je een afslag neemt en toont een grote pijl op je rug zodat bestuurders en andere fietsers kunnen zien waar je naartoe gaat. Op je armen zitten ook pijlen zodat je zelf ook de richting weet. De oplichtende elementen bestaan uit kleine led lampjes die een rode of witte animatie laten zien aan mensen achter je. De animaties variëren van een pijl die de richting aangeeft tot een smiley of een bedank berichtje voor de bestuurder die achter je rijdt, maar alleen als deze je voorrang geeft. Het is nog een prototype en we weten ook niet of het ooit te verkrijgen zal zijn. Als je de Vodafone Smart Jacket combineert met de LightLane dan ben je compleet voorzien van alle verlichting die je nodig hebt op de fiets. De LightLane projecteert een eigen fietspad op de weg achter je via lasers. Deze verlichting is erg handig op wegen waar nog geen gescheiden fietspaden aanwezig zijn. Een absolute aanrader van de redactie.Vodafone laat zien dat mobiele technologie ook een positieve invloed kan hebben op verkeersveiligheid. 

Smiley
Smiley op de jas
Bedank berichtje
Bedank berichtje

 

 

 

Hieronder de Smart jacket.

Bron: YouTube.com

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters