Vodafone brengt de Smart Platinum 7 naar Nederland

De krachtige Vodafone Smart Platinum 7 komt naar Nederland, zo heeft Vodafone via zijn website laten weten. De smartphone valt in het middensegment en heeft goede specificaties.

Vodafone Smart Platinum 7

Vodafone Smart Platinum 7Met de Vodafone Smart 7 Platinum, gefabriceerd door TCL, viert Vodafone dat het al 10 jaar zijn eigen smartphones uitbrengt. Eind 2006 bracht Vodafone namelijk de Vodafone 710 uit, een goedkoop toestel dat je dicht kon klappen. De Vodafone Smart Platinum 7 is daarentegen juist een mid-ranger met relatief indrukwekkende specificaties en een premium uiterlijk.

Specificaties

Het toestel heeft een 5.5-inch 2K AMOLED scherm en 32GB aan intern opslaggeheugen. De Qualcomm Snapdragon 852-chipset met vier 1,8GHz Cortex A72-kernen en vier 1,4GHz Cortex A53-kernen zorgt er in combinatie met 3GB aan werkgeheugen voor dat de Smart Platinum zijn mannetje kan staan als het om ruwe paardenkracht gaat. Aan de achterkant van het nieuwe toestel zit een 16MP camera, aan de voorkant vind je een 8MP camera terug. Volgens Vodafone moet een 3000mAh batterij er voor zorgen dat je twee dagen met de Smart Platinum 7 aan de slag kunt. Al met al zijn dit prima specificaties, zeker als het toestel in combinatie met een abonnement aanschaft. Dan kost de telefoon twee jaar lang 12 euro per maand; €288 totaal. Als je de Vodafone Smart Platinum 7 los wil kopen dan ben je een stuk duurder uit. Dan kost de smartphone namelijk €399. Voor die prijs is het wellicht slimmer om dan bijvoorbeeld naar de OnePlus 3 te kijken.

Aangepast toestel

Wellicht was het je al opgevallen aan de specificaties of het ontwerp, maar we hebben hier te maken met een gerebrande Alcatel Idol 4S. Vodafone brengt in samenwerking met TCL het toestel onder eigen naam uit in andere landen, voornamelijk Engeland. Overigens is deze versie voor Vodafone uitgerust met een vingerafdrukscanner, iets dat de ‘gewone’ Idol 4S niet heeft. Vodafone is niet het enige merk dat een gerebrande Alcatel smartphone uitbrengt. Naar verwachting zal BlackBerry later dit jaar de BlackBerry Neon uit gaan brengen, een gerebrande Alcatel Idol 4. De smartphones kunnen alsnog van elkaar verschillen, zoals ook bij de BlackBerry Neon het geval is.

 

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters