Vodafone start met 2.2.1-update voor de HTC Magic – Update

Vodafone heeft in Engeland aangekondigd dat het is begonnen met het uitrollen van Android 2.2.1 voor de HTC Magic. De HTC Magic is een relatief oude Android-smartphone en het is dan ook opmerkelijk dat het toestel nog een update toebedeeld krijgt.

Vodafone UK heeft op haar forum aangekondigd dat het de HTC Magic van een grote update zal voorzien. Het toestel, dat inmiddels al geruime tijd niet meer door Vodafone geleverd wordt, wordt klaarblijkelijk nog steeds ondersteund door de telco en HTC. Volgens Vodafone Uk zal het toestel Android 2.2.1 gaan krijgen middels een OTA-update. De smartphone zal de update in twee stappen gaan krijgen, net zoals de Desire en de Legend van HTC dat al hebben gekregen. De eerste stap zal ervoor zorgen dat het toestel klaar is om de grote 2.2.1-update te downloaden en te installeren.

De 2.2.1-update voor de Magic brengt de laatste updates van Android en applicaties van Google naar het toestel. Zo kan het toestel straks draadloos en via usb zijn internetsignaal tetheren naar een computer. Ook Exchange wordt toegevoegd, plus de laatste Gmail-applicatie. Navigatie zal dan ook landen op het toestel en tot slot zal een belangrijke Google patch geΓ―nstalleerd worden op het toestel. Onduidelijk is nog of ook Nederlandse klanten de update zullen gaan krijgen.

Update op 14/12/2010 om 12:15 uur:

Vodafone Nederland laat middels een woordvoerder weten dat gelijktijdig met Engeland ook Nederland de 2.2.1-update voor de HTC Magic aan het uitrollen is. Gebruikers zouden vanaf vandaag het eerste gedeelte moeten gaan binnen krijgen en later deze maand het tweede gedeelte van de update.

HTC Magic

Β 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Martin -

  wifi doet 't niet meer, paar keer harde reset gegeven maar niets help. weet iemand wat ik hier aan kan doen?? Alvast bedankt reactie's kunnen naar

 2. logical -

  ben sinds kort eigenaar van nieuwe vodafone htc magic hier draait zover ik kan controleren versie 1.5,

  ik heb in systeem updates wel een update staan 1 van 2 deze heb ik geisntalleerd en op nieuw gestart maar hij blijft aangeven update 1 van 2. kan deze update wel over 1.5 of moet ik eerst naar 1.6 en zo ja hoe ??

  alvast bedankt

 3. Rona -

  Ik ben al mijn applicaties kwijt die standaard op de magic zitten na de update. De launcher is leeg, geen camera, calculator etc etc. Alleen apps die ik via de market erop gezet heb zijn er nog. Weet iemand wat er aan de hand kan zijn?

 4. lexx -

  je moet het automatisch laten zoeken naar wifi uitzetten. goeie ''task manager'' erop zetten. als je dat gedaan hebt zal je zien wat je bespaart op je batterijtje:)

 5. sassefras -

  het ziet er mooi uit, maar mijn batterij is leeg voor dat ik het weet en ik doe er niks mee. echt heel erg onhandig!!!!!! moet hem nu iedere halve dag opladen, is niet erg handig. maar het ziet er wel mooi uit.

 6. lexx -

  Eindelijk update gehad en ja….. hij trager…. batterij is veel sneller leeg …
  Het ziet er wel allemaal mooier uit. Oja en hij laadt inderdaad veel apps uit het niets. Zijn er mensen bij wie hij wel sneller is en gewoon in het algemeen beterwerkt dan eerst?

  1. raptor -

   had ik ook, maar na 2 dagen was dat ineens weg, ook dat trage is nu weg, heb dus 'n hele nieuwe foon door die update, ik zet 's avonds mijn toestel uit, lijkt wel of dat ook werkt, dat alles z'n plaats vindt als ie 'n poosje uit geweest is, dus 's avonds uit zetten en 's morgens is je magic misschien wel als herboren.

 7. bart -

  Mijn Magic loopt elke 3 minuten vast.
  als ik gebeld word als ik iets doe crashed ie.
  hij is echt enorm sloom.
  hij start opnieuw op als ik 5 minuten niks doe of een nieuwe app wil installeren.
  het scherm word soms ineens donker.
  soms start hij ineens 18 apps als ik niks doe.
  mijn background veranderd soms ineens van grote.
  als ik iemand wil smsen of bellen via een app ( call dock bar ) is het nummer altijd 0
  sommige widgets reageren niet meer.
  opstarten duurt 7 minuten.

  En geen enkele manier om terug te gaan naar 1.6, behalve reseten naar fabrieks stand, maar ik heb voor zo'n 40 euro paid apps erop zitten, dus dat doe ik niet.

  KOM SNEL MET EEN UPDATE VODAFONE!

  enige pluspunt, ik heb nu 3m meer geheugen beschikbaar dan ik had…..

 8. Senya -

  Ik heb net de update ontvangen en ik weet niet of dit nog tijdelijk is maar m'n htc loopt nu telkens vast en is super sloom geworden. ben er niet echt blij mee tot nu toe.. Al meer ervaringen hier?
  :S

 9. lexx -

  lekker hoor,
  iedereen blij of althans een mening over de nieuwe update maar ik heb hier nog steeds helemaal niets ontvangen. bbooehooee:) hoop dat het dan maar snel mag plaats vinden

 10. TimdeW -

  Kan iemand mij helpen πŸ™‚ ik ben zeer tevre ove r2.2 maar
  hij blijft 1 melding aanhouden..

  Contacopslag update – klik hier om te voltooien.
  Ik doe dat netjes en vervolgens stopt die en zegt..

  Verwijder toepassing
  upgrade opnieuw proberen..

  5mb intern vereist en heb 240mb vrij..

  Iemand een idee want ik kan me contacten nu dus niet zien….

  tim-xs@live.nl

 11. RobKl -

  Om ongeveer half 3 de 2e update ontvangen, een uur na de eerste update. Geen enkel probleem ondervonden; responstijden eindelijk weer eens naar behoren, meer mogelijkheden en toch sneller. Prima dat zo'n jonge telefoon nog fatsoenlijk ondersteund wordt.

 12. Sjaak -

  Zojuist beide updates gehad, had eerste uur na update een enorm trage telefoon. Ook wilde de berichten applicatie niet openen. Als meer mensen hier last van hebben: geen paniek, na even wachten doet nu alles het weer perfect! zeer chille update πŸ™‚

  1. raptor -

   de mijne is nu na 2 dagen alleen maar trager en trager geworden πŸ™ wifi doet 't niet meer πŸ™ dus tot nog toe alleen maar slechter:S als 'r geen verbetering komt gaat ie weer terug naar 1.6

   1. raptor -

    eerst was ik blij met die update πŸ™‚ toen ie er eenmaal op zat was ik minder blij :S foon errug traag πŸ™ en na 2 dagen :Y :Y :Y hij doet 't ineens zoals verwacht.
    dus mijn magic blijft nog 'n jaartje πŸ˜› afwachten dus voor degene wiens foon nu nog traag is of functies weigert,,,, 't komt goed.

 13. Frederik -

  Vanmorgen zo in de wolken met de update, na een error niets meer van updates te zien… Hopelijk komt hij opnieuw tevoorschijn. Zou die vorige update ergens op mijn SD ofzo staan? Zo kan ik hem manueel flashen…

 14. YoYo -

  En ja hoor hij doet het helemaal goed! Even spannend met het laden van alle apps. Wel een extra scherm erbij om nog meer apps te plaatsen! En inderdaad, meteen Whatsapp erop gezet :Y

 15. Renate -

  Ik kreeg de 2e update ongeveer een uur na de eerste update. Werkt allemaal goed en ziet er mooi uit. Is wel iets trager, maar meer ruimte voor snelkoppelingen etc. En kan nu ook gebruik maken van Whatsapp :)Zeker tevreden!

 16. icebreaker -

  Yes, eindelijk. Heerlijk al die nieuwe functies en het ziet er een stuk beter uit. De eerste keer deed hij niks met opnieuw opstarten, de tweede keer startte de update.

 17. YoYo -

  Zo, dat ging snel. Uur geleden update 1 en nu is ie bezig met de tweede update! Heb tussendoor de telefoon wel een keer uit en aan gedaan ;)Nu wachten totdat update klaar is! Spannend!

 18. raptor -

  heb gisteren beide update's binnen n paar uur gekregen, tis n nieuwe foon nu:) 2e duurde zo'n 15 minuten om binnen te komen, daarna nog 5 minuten installeren. alleen nu moet ik mn toestel opnieuw leren kennen. iemand n gebruiksaanwijzing???

 19. lexx -

  Ik wacht er ook niet op maar check het gewoon veel:) aan…uit…aan…uit…maar dat werkt ook niet:( achja komt wel goed. ALS iemand nog tips heedt merk ik het wel.

 20. Frederik -

  Iemand een idee wat te doen als tijdens de installatie plots een Gevarendriehoek komt die bij een gsm staat. Foutje in het lezen en installeren van het bestand mss?

  Zou ik het toestel dan uitzetten en het opnieuw manueel installeren of geen goed idee?

 21. Robbert -

  Ik heb sinds gisteren beide updates geinstalleerd op mn HTC Magic. Hij blijkt ineens veel trager dan voorheen. Ook doet mijn "camera" en "galerij" het niet meer, het scherm blijft namelijk gewoon zwart.

  Heeft iemand misschien een tip voor mij om dit te verhelpen? Bedankt alvast!

 22. Robbert -

  Ik heb sinds gisteren beide updates geinstalleerd op mn HTC Magic. Hij blijkt ineens veel trager dan voorheen. Ook doet mijn "camera" en "galerij" het niet meer, het scherm blijft namelijk gewoon zwart.

  Heeft iemand misschien een tip voor mij om dit te verhelpen? Bedankt alvast!

 23. mrrtys -

  Ja je krijgt vanzelf een popup op je scherm.

  Ik wacht al bijna 24 uur en heb nog geen 2e update binnen… schijt irritant.

  Opnieuw opstarten maakt geen drol uit.

 24. Mark -

  Ik heb hem vandaag gekregen. Zet je telefoon eens uit en daarna weer aan, hierdoor kreeg ik direct de 2e download.

  Ziet er wel sjiek uit, maar helaas is de gallery nog erg traag en staan er mapjes tussen die ik er helemaal niet wil hebben. Iemand tips voor een betere gallery?

  1. Frederik -

   De meesten krijgen hem niet veel later na de eerste update. Ik heb nog steeds geen 2de update. Normaal is zo'n ROM toch ook apart te downloaden? Zo is het toch gegaan van de 1.6 voor mij πŸ˜€

 25. MIIDupre -

  Update binnen inderdaad in twee stappen, werkt perfect! Goeie zet, het was wel even schrikken maar went weer snel. De spraakherkenning in combinatie met Navigeren is super.

 26. aldi -

  ik kreeg die update binnen en ik koos voor installeren… hadden jullie dat ook dat hij vervolgens uitging(ineens):S dan vraag ik me af, hoorde dat of hadden jullie dat niet? (btw nog niets vranderd 1e fase van update)

 27. Lookie66 -

  Updates binnen, ziet er prima uit…. alleen

  Waar is nu bijv mijn calculator gebleven en hoe kom ik bij Market? Ik mis het scrollscherm waarin al mijn toepassingen stonden.

  Kan iemand me zeggen waar ik dat kan vinden?

  Lookie66 (HTC Magic)

 28. Moaske -

  Ik zag hier al eerder iemand die vraag stellen: een Duitse Magic dus. Ik heb er ook een, maar vraag me dus af of die update aan de ROM zit gekoppeld of aan het IMEI of wat dan ook.
  Ik principe zit ik met Vodafone hardware op het netwerk van Vodafone, met een stock ROM 1.6, alleen dan ff op NL moeten zetten. Eigenlijk zie ik niet waarrom dit niet zou gaan…
  Iemand hier een idee over?

  1. Frederik -

   Momenteel na manueel checken voor updaten nog niets. Hopelijk gaan de updates in Duitsland gepaard met die van Engeland en Nederland. Crossed fingers maar normaal moet het lukken!

 29. Frederik -

  De nieuwe market heb ik net staan :), beetje teveel info op mijn kleiner scherm maar alvast een goede verbetering.
  Update de Marketapp ook op *#*#2432546#*#*-manier want soms update de market automatisch zonder bootscreen in het begin.

 30. mrrtys -

  Ik zit te wachten tot die bij mij binnenkomt… duurt lang.

  Maar wel cool… kan ik een nieuwe phone nog heel even uitstellen tot er weer een leuke is.

   1. Frederik -

    Ik heb nu een eerste update binnengekregen, maar ik ben niet zeker of dat nu voor de nieuwe market was, of om mijn Magic voor te bereiden op Froyo. Hoe check je of het de 1ste update van Froyo was?

   2. Danijel -

    Is een beetje lastig aangezien we niet weten welk rugnummer de update heeft. De update voor Market is er nog niet, dus denk dat het de update is πŸ™‚

 31. iris -

  Ik heb de gehele update binnen, maar geeft foutmelding.:( De Google aanmelding lukt niet doordat er een verkeerd email gebruikt wordt. Het verkeerde email kan ik niet veranderen, waardoor de foutmelding blijf.. :S

  (verder is de update wel mooi. ziet er gelikt uit! met wel leuke nieuwe dingen):Y

  1. HTC fan -

   :S Slimbo, lees het bericht dan eerst goed πŸ™‚ De eerste update is ter voorbereiding van de twee update πŸ˜› die later deze maand wordt verstuurd.

   1. MOnline -

    Haha, snap inderdaad dat het ter voorbereiding is maar wat zijn ze dan aan het voorbereiden vraag ik me altijd af? Nieuwe radio, andere partities, ???

  2. EEN TIP -

   Vodafone zegt tegen mij… Het was niet zeker of de update uitgevoerd moet worden om dat de HTC magic te weining werkgeheugen heeft elke magic die geupdate is naar 2.2.1 werkt gewoon niet goed meer…dus.. ik kreeg de loyalty servers aan de telefoon en mocht een nieuwe telefoon uit zoeken en dat is geworden een Galaxy S met 1Ghz een NON-Branded telefoon van vodafone ….

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ πŸ”₯ lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters