Vodafone start test waarin smartphone als OV-chipkaart dient

Vodafone start binnenkort samen met de fabrikant van de OV-chipkaart en het Gemeentelijk Vervoerbedrijf van Amsterdam een onderzoek om met je smartphone in en uit te checken. Hier kunnen 100 Amsterdammers aan meedoen.

Vodafone start test waarin smartphone als OV-chipkaart dient Vodafone

Dit laat provider Vodafone weten op zijn website. De pilot volgt na een succesvolle interne test. 100 Amsterdammers krijgen binnenkort van Vodafone een speciale simkaart met ondersteuning voor de OV-chipkaart en NFC. Daarna kunnen ze in de metro, tram of bus inchecken met hun smartphone.

In- en uitchecken gaat door je smartphone tegen de ontvanger te houden. Eigenlijk gaat het dus op precies dezelfde manier als met je OV-chipkaart. Alleen is dit nog een stukje handiger. Je kunt namelijk op je smartphone zien of je nog in- of uitgecheckt bent. Hierdoor zal je dit niet meer zo snel vergeten.

“De samenwerking past binnen Vodafone’s doelstelling om de fysieke portemonnee binnen enkele jaren overbodig te maken”, schrijft Vodafone. “De drie partners streven ernaar om deze dienst na een succesvolle pilot met de andere O-bedrijven verder landelijk uit te rollen.”

Waarschijnlijk heeft de NS hier ook wel oren naar. Vorig jaar liet een topman van NS al weten de OV-chipkaart achterhaald te vinden. Hij liet weten het omslachtig te vinden om via een automaat saldo op een kaart te zetten en pleit ervoor de smartphone te gebruiken om in en uit te checken. De smartphone moet hiervoor direct gekoppeld zijn aan een bankrekening.

Het is nog onbekend wanneer Vodafone de test gaat uitrollen naar meer dan 100 gebruikers en het is ook onbekend wanneer er buiten Amsterdam getest gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters