Vodafone start test waarin smartphone als OV-chipkaart dient

Vodafone start binnenkort samen met de fabrikant van de OV-chipkaart en het Gemeentelijk Vervoerbedrijf van Amsterdam een onderzoek om met je smartphone in en uit te checken. Hier kunnen 100 Amsterdammers aan meedoen.

Vodafone start test waarin smartphone als OV-chipkaart dient Vodafone

Dit laat provider Vodafone weten op zijn website. De pilot volgt na een succesvolle interne test. 100 Amsterdammers krijgen binnenkort van Vodafone een speciale simkaart met ondersteuning voor de OV-chipkaart en NFC. Daarna kunnen ze in de metro, tram of bus inchecken met hun smartphone.

In- en uitchecken gaat door je smartphone tegen de ontvanger te houden. Eigenlijk gaat het dus op precies dezelfde manier als met je OV-chipkaart. Alleen is dit nog een stukje handiger. Je kunt namelijk op je smartphone zien of je nog in- of uitgecheckt bent. Hierdoor zal je dit niet meer zo snel vergeten.

“De samenwerking past binnen Vodafone’s doelstelling om de fysieke portemonnee binnen enkele jaren overbodig te maken”, schrijft Vodafone. “De drie partners streven ernaar om deze dienst na een succesvolle pilot met de andere O-bedrijven verder landelijk uit te rollen.”

Waarschijnlijk heeft de NS hier ook wel oren naar. Vorig jaar liet een topman van NS al weten de OV-chipkaart achterhaald te vinden. Hij liet weten het omslachtig te vinden om via een automaat saldo op een kaart te zetten en pleit ervoor de smartphone te gebruiken om in en uit te checken. De smartphone moet hiervoor direct gekoppeld zijn aan een bankrekening.

Het is nog onbekend wanneer Vodafone de test gaat uitrollen naar meer dan 100 gebruikers en het is ook onbekend wanneer er buiten Amsterdam getest gaat worden.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters