Vodafone start test waarin smartphone als OV-chipkaart dient

Vodafone start binnenkort samen met de fabrikant van de OV-chipkaart en het Gemeentelijk Vervoerbedrijf van Amsterdam een onderzoek om met je smartphone in en uit te checken. Hier kunnen 100 Amsterdammers aan meedoen.

Vodafone start test waarin smartphone als OV-chipkaart dient Vodafone

Dit laat provider Vodafone weten op zijn website. De pilot volgt na een succesvolle interne test. 100 Amsterdammers krijgen binnenkort van Vodafone een speciale simkaart met ondersteuning voor de OV-chipkaart en NFC. Daarna kunnen ze in de metro, tram of bus inchecken met hun smartphone.

In- en uitchecken gaat door je smartphone tegen de ontvanger te houden. Eigenlijk gaat het dus op precies dezelfde manier als met je OV-chipkaart. Alleen is dit nog een stukje handiger. Je kunt namelijk op je smartphone zien of je nog in- of uitgecheckt bent. Hierdoor zal je dit niet meer zo snel vergeten.

“De samenwerking past binnen Vodafone’s doelstelling om de fysieke portemonnee binnen enkele jaren overbodig te maken”, schrijft Vodafone. “De drie partners streven ernaar om deze dienst na een succesvolle pilot met de andere O-bedrijven verder landelijk uit te rollen.”

Waarschijnlijk heeft de NS hier ook wel oren naar. Vorig jaar liet een topman van NS al weten de OV-chipkaart achterhaald te vinden. Hij liet weten het omslachtig te vinden om via een automaat saldo op een kaart te zetten en pleit ervoor de smartphone te gebruiken om in en uit te checken. De smartphone moet hiervoor direct gekoppeld zijn aan een bankrekening.

Het is nog onbekend wanneer Vodafone de test gaat uitrollen naar meer dan 100 gebruikers en het is ook onbekend wanneer er buiten Amsterdam getest gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters