Vodafone stopt met de ontwikkeling van eigen 360-telefoons

Vodafone heeft kort na het bekendmaken van haar financiële cijfers een nieuwe strategie aangekondigd. Zo zal de telco geen 360-telefoons meer gaan ontwikkelen samen met Samsung maar zich alleen nog richten op de service zelf.

Vodafone 360 H2

De Vodafone Group heeft afgelopen week haar cijfers bekend gemaakt over het tweede kwartaal van 2010. De cijfers waren niet rooskleurig aangezien de telco een flink aantal klanten wereldwijd verloor en de omzet met 0.1 procent zag teruglopen. Wel zag de telco haar datadiensten flink groeien zoals Vodafone 360 en haalde daar meer marge uit. Echter lijkt de telco toch niet echt tevreden te zijn over de cijfers van de dienst aangezien de Vodafone 360 M1 en H1 niet goed genoeg lijken te verkopen. Vodafone heeft dan ook in al haar wijsheid besloten om de ontwikkeling van de Samsung H2 en M2 gelijk stop te zetten en zich alleen nog maar op de service zelf te gaan richten.

Volgens de telco zal Vodafone 360 terug te vinden zijn op een breed scala aan OS’en zoals Android, BlackBerry, iPhone en Symbian en daarmee zou de telco elke smartphone van haar eigen dienst kunnen voorzien. Dit gecombineerd met een data-abonnement is de provider dan ook van plan om zo veel mogelijk telefoons van haar 360-suite te voorzien. Met Vodafone 360 worden gegevens zoals contacten, e-mails en foto’s met de servers van 360.com gesynchroniseerd en zo gebackupt. Vodafone wist onlangs nog haar eigen winkel voor Android aan te kondigen met daarbij de 360-suite.

De huidige 360-service van Vodafone krijgt momenteel veel kritiek te verduren omdat de dienst problemen zou hebben met het binnenhalen van e-mails en het backuppen van foto’s op de servers van Vodafone. Ook de Samsung H1 lijkt de nodige bugs te hebben in zijn software, zo blijkt uit de velen reacties bij onze review van het toestel.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters