Vodafone stopt met het betalen van apps via de telefoonrekening voor Google Play

Vodafone heeft aangegeven dat het gestopt is met het ondersteunen van carrier billing voor de Google Play Store. De provider heeft de service, ondanks een eerdere belofte, nooit in Nederland geïntroduceerd voor de Google-winkel.

Vodafone Carrier Billing Google Play

Vodafone Group heeft bevestigt dat het in Engeland, Duitsland, Itali├ź en Spanje gestopt is met het ondersteunen van carrier billing middels haar netwerk. Dankzij deze service konden mensen in de genoemde landen applicaties uit de Google Play Store betalen via hun telefoonrekening. Dit is nu niet meer mogelijk. Vodafone weet het nieuws wel te bevestigen maar wil geen reden vrijgeven over het terug trekken van deze services.

Vodafone Nederland heeft op haar beurt de service nog niet gelanceerd in ons land voor de Google play Store. De provider beloofde eind 2012 wel “binnen enkele maanden de service ook voor de Google Play Store te introduceren”, maar heeft dit nooit tot stand weten te brengen. Het bedrijf ondersteunt wel carrier billing in ons land voor de Windows Phone Store, de BlackBerry App World en de Nokia Store.

Google laat op haar ondersteuningspagina voor carrier billing weten dat alleen KPN in Nederland de service ondersteunt. Provider Vodafone staat zelfs bij geen enkel land meer vernoemd als provider die de service ondersteunt. Het heeft er dan ook alle schijn van dat de twee bedrijven met elkaar geen overeenkomst meer konden bereiken, met als gevolg dat Vodafone zich terug getrokken heeft uit de samenwerking met Google.

Vodafone Nederland laat bij monde van woordvoerder Jan van der Aa desgevraagd weten dat de provider wel van plan was om carrier billing voor de Google Play Store in Nederland te introduceren. Echter heeft het bedrijf hier van afgezien en de woordvoerder bevestigt dat Vodafone Nederland de service niet meer zal gaan introduceren voor haar Nederlandse klanten. Wat de reden hiervoor is, kan de provider momenteel niet zeggen.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters