Vodafone start publieke test voor bellen via 4G en wifi

Vodafone is een publieke test gestart voor het bellen via 4G of wifi. Om in aanmerking te komen moet je in het bezit zijn van bepaalde Samsung smartphones en natuurlijk abonnee zijn van de provider. De functionaliteit wordt in oktober naar alle abonnees uitgerold.

Vodafone

Vodafone is een publieke test begonnen voor het bellen over 4G en wifi. De provider kondigde eerder dit jaar al aan dat het binnenkort de functionaliteit zou gaan introduceren. Je kunt nu zelf beide functies uitproberen door mee te doen met de publieke test van Vodafone, maar wees er snel bij. In totaal kunnen er namelijk slechts driehonderd klanten mee doen.

Publieke test

Daarnaast zijn er ook bepaalde voorwaarden waar je als deelnemer aan moet voldoen. Je moet in het bezit zijn van een van de volgende Samsung toestellen: de Galaxy S6, S6 Edge, S7, S7 Edge of de Galaxy A5. De in aanmerking komende modellen zullen een speciale update ontvangen die voor deze test is ontwikkeld. Daarnaast moet je ook een particulier 4G-abonnement bij Vodafone hebben als je mee wil doen.

Bellen via wifi en 4G

Als deelnemer van de test kun je dus bellen middels een 4G of wifi-verbinding. Het bellen via je eigen wifi-verbinding moet ervoor zorgen dat slecht bereik binnenshuis verholpen wordt tijdens het telefoneren. Ideaal dus als je bijvoorbeeld afgelegen woont maar wel gewoon een degelijke internetverbinding hebt. Let wel dat het bellen alsnog van je reguliere bundel af gaat, ook als je via wifi belt. Dat komt omdat je eigen wifi-verbinding alleen het eerste stukje van de verbinding verzorgt. Het overgrote deel van je telefoongesprek vindt alsnog via het netwerk van Vodafone plaats.

Verbeterde geluidskwaliteit

Het tot stand brengen van een gesprek zou in theorie een stuk sneller moeten gaan wanneer je via 4G of wifi belt. Bovendien is dan ook hd-voice mogelijk, een techniek die er voor zorgt dat de geluidskwaliteit sterk verbeterd wordt. Voor het bellen via een wifi heb je een verbinding nodig van 25kbit/s. Het bellen via 4G en wifi zal alleen beschikbaar zijn in Nederland. Wel kun je als gebruiker via een vpn naar een netwerk in Nederland bellen vanuit het buitenland. De functie wordt naar verwachting in oktober naar alle Vodafone-abonnees met een geschikte smartphone uitgerold.

KPN

Ook de provider KPN komt met een soortgelijke functie. In 2017 kunnen abonnees via hun wifi-verbinding bellen, en eind dit jaar moet het al mogelijk zijn via een 4G-verbinding. Zowel de implementatie van KPN als Vodafone werkt alsnog via je normale bel-app. De software van de providers beslist vervolgens of je via 2G, 3G, 4G of wifi belt. Lees meer over de publieke test van Vodafone op het officiƫle forum.

Bron: Vodafone

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters