Vodafone test nieuwe 4G-frequentie

Vodafone test momenteel frequenties die normaal gesproken bij wifi-netwerken worden gebruikt. De nieuwe frequenties zullen de huidige 4G-frequenties aanvullen.

telefoonmast

De nieuwe 5 GHz-frequentie worden normaal gebruikt bij wifi-netwerken. Vodafone test deze frequentie nu, zodat in de toekomst in drukke gebieden het netwerk minder wordt belast. De frequentie heeft niet zo’n groot bereik als de normale 4G frequentie, maar hij is wel sneller. De uitbreiding is zeer geschikt voor drukke steden. Zo blijft de snelheid ook in de toekomst constant.

De nieuwe frequentie is nu nog in de testfase, maar Vodafone heeft al naar buiten gebracht dat de frequentie niet botst met de bestaande frequenties. De provider zegt te hopen dat de combinatietechniek wordt opgenomen in de 3GPP-standaard, die door providers, netwerkbouwers en makers van smartphones wordt nagestreefd. Dit zorgt ervoor dat smartphones het netwerk ook daadwerkelijk kunnen gebruiken.

Dit gebeurt op z’n vroegst in 2016. Tot die tijd zal Vodafone de frequentie nog niet in gebruik nemen.
Vodafone kocht in 2012, net als KPN, Tele2 en T-Mobile, vergunningen voor een 4G-netwerk. Dit kostte de providers in totaal 3,8 miljard euro. De nieuwe frequentie van Vodafone vereist geen nieuwe vergunning. Dit betekent dat de provider de frequentie in gebruik kan nemen zonder dat er een nieuwe veiling geopend hoeft te worden met de andere providers.

Bron: nu.nl

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters