Vodafone verlaagt prijzen mobiel dataverkeer in Europa

Vodafone verlaagt de prijzen voor mobiel dataverkeer in zestien Europese landen en introduceert daarvoor twee aanvullende abonnementen.

Vodafone logo

Er kan voortaan gekozen worden uit twee opties: een dag- en een maandabonnement. Voor bijbetaling van twee euro per dag kan er tot 35 megabyte per etmaal worden verstookt. Mensen die frequent de grens over gaan kunnen voor vijf euro per maand tot 1 gigabyte verbruiken. De verstookte data wordt bij zakelijke klanten afgetrokken van de ‘nationale’ databundel die de Vodafoneklant al heeft gekocht. ‘Normale’ consumenten betalen apart.

De nieuwe dienst heet ‘internet op reis’. Vodafone merkt dat klanten hun dataverbinding vaak uitzetten, als ze de grens over gaan. In Nederland is het mobiele dataverbruik bij Vodafone het afgelopen jaar verdrievoudigd, maar het buitenlandse dataverbruik is alleen maar verdubbeld. Dat is dus minder hard gestegen dan het nationale verbruik.

Mensen zijn bang voor hoge kosten als ze hun mobiele dataverbinding in het buitenland aan laten staan. Vooral smartphones halen continu nogal wat informatie uit de lucht, zelfs als er helemaal niet op internet wordt gesurfd: e-mail, sociale netwerken als twitter en apps als de buienradar verversen continu hun informatie en daarmee wordt data verstookt. Om nog maar te zwijgen van de routeplanner Google Nav die de routekaarten via een online verbinding binnenhaalt.

Tot dusver loopt dataverbruik in het buitenland nogal in de papieren, want er zijn telco’s die wel vijf euro per verbruikte megabyte in rekening brengen. Het uploaden van twee foto’s van 1 mb kost zo een tientje. Met de nieuwe abonnementen van Vodafone wordt dit veel goedkoper. Met de dagvariant kun je volgens Vodafone pakweg dertig foto’s opsturen voor twee euro.

Bij de twee-euro-dagvariant wordt alleen geld in rekening gebracht voor de daadwerkelijk verbruikte data. Deze variant is bedoeld voor mensen die een lang weekend naar het buitenland gaan. Ook aan prepaid klanten is gedacht. Die kunnen voor 2 euro per dag 20 mb verbruiken.

Niet alleen maakt Vodafone het mobiele dataverbruik zo goedkoper, ook waarschuwt de telco de klant als 90 procent van de datalimiet is verbruikt. Online is voortdurend inzicht te krijgen hoeveel mb’s er al zijn verstookt.

De zestien Europese landen waar deze dienst gaat gelden, zijn België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. In deze landen vindt momenteel 80% van het internationale dataverkeer van Vodafone klanten plaats.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters