Vodafone verlaagt tarief 4G-internet buiten bundel

Vodafone introduceerde een jaar geleden haar ‘Red’-abonnementenreeks. De databundels zijn al vergroot als antwoord op het groeiende 4G-gebruik. De provider heeft nu het tarief, voor internetten als je bundel toch op is, verlaagd.

Vodafone Red 4g ready

“We verlagen het buitenbundeltarief met 80 procent”, vertelt Bart Hofker, directeur consumentenmarkt van Vodafone. “Het tarief wordt 2 euro voor 100 MB. En als je van tevoren voor een van de extra databundels kiest, betaal je daarvan zelfs maar de helft: een tientje voor 1 GB. Bovendien geven we klanten nu ook de keuze om hun snelheid te laten afknijpen als hun bundel op is. Dan maken ze de rest van de maand gebruik van gratis, langzaam internet.”

Die aanpak is nieuw. “Onze buitenbundelaanpak is anders”, stelt Hofker. “Wij laten klanten standaard doorgaan op de volle snelheid tegen een laag tarief. Bij onze concurrenten wordt de snelheid dan standaard afgeknepen. Ook als je midden in een datasessie zit. Bij hen moet je een handeling verrichten om weer op je oude snelheid te komen. Wij bieden flexibiliteit. Je snelheid verlagen kan, je beslist zelf wanneer je dat aan—of uitzet. Hetzelfde geldt voor onze aanvullende databundels: je zet ze aan of uit wanneer jij dat wilt.”

Vodafone biedt dus gratis internet aan als gebruikers hun datalimiet hebben overschreden. Dat is wel langzamer. Hofker denkt daarom dat niet heel veel mensen daar gebruik van zullen maken, maar wel bereid zullen zijn extra in de buidel te tasten om 4G-internet te houden.

“Onze klanten willen supersnel internet, ons netwerk biedt dat”, aldus Hofker. “Als je een keer over je bundel gaat, wil je wel je snelheid behouden, maar dan tegen een laag buitenbundeltarief. Dat bieden we nu. En als je toch liever in snelheid teruggezet wilt worden als je buiten je bundel gaat, kun je daar bij ons ook voor kiezen. Dan krijg je gratis maar langzaam internet. Dat hoef je maar één keer aan te zetten. Ik denk persoonlijk dat de minderheid daarvoor kiest: als je een snelle auto hebt gekocht, wil je toch ook niet met 50 kilometer per uur over een filevrije A2 rijden?”

Hofker verwacht dat Vodafone-gebruikers veel gebruik zullen maken van 4G-internet, zelfs als hun databundel er al doorheen is. Ook als er een wifi-verbinding beschikbaar is. “Maar met deze lage tarieven is er minder reden om dat te doen”, aldus Hofker. “Wifi is vaak trager dan ons 4G-netwerk. Wij krijgen regelmatig klachten van klanten wiens telefoon automatisch switcht naar een langzamer wifi-netwerk. Wifi is ook minder veilig, zeker als het openbaar is. En veiligheid wordt naast snelheid steeds belangrijker.”

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters