Vodafone verlegt grenzen voor flatfee data roaming

Vodafone heeft bekend gemaakt dat op 1 juli een nieuw flat-rate tarief geintroduceerd wordt voor data roaming. Het tarief is geldig op de 11 UMTS/HSDPA netwerken van Vodafone in Europa.

Onlangs hadden we bericht dat het niet helemaal lekker loopt met de nieuwe internet dienst van Vodafone. Echter is Vodafone wel de enigste provider in Nederland die HSDPA snelheid (1.8mb/s down) aanbied voor 9.50 per maand. Echter geld er wel een F.U.P. van 50mb, maar daar hoeft niet zo zwaar aan getild te worden.

Echter heeft de moeder organisatie van Vodafone Nederland, namelijk Vodafone World, onlangs bekend gemaakt dat de data tarieven voor Europ omlaag gaan.
Het nieuwe tarief komt in de plaats van een huidige ‘per Megabyte’ tarief. Voor een dagtarief van €12,- kan onbeperkt gebruik gemaakt worden van UMTS of HSDPA in het buitenland. Het huidige per Megabyte’ tarief is €5,- per Mb. Ook hier is onbeperkt weer begrensd, namelijk tot maximaal 50Mb data, daarna geldt het huidige ‘per Megabyte’ tarief. Het flat-rate tarief is een eerste stap in de door bedrijven gewenste kostenbeheersing van data roaming tarieven. Vodafone komt hiermee na 2 jaar Vodafone Passport (een vereenvoudigde tariefstructuur voor roaming gesprekken). Vodafone Passport wordt gebruikt door meer dan 12 miljoen klanten.

Dit is waarschijnlijk een direct gevolg van het feit dat de EU heeft besloten dat de beltarieven omlaag gaan voor heel Europa. Dit alles is natuurlijk voordelig voor de consument en zal aanzienlijk in de kosten schelen. Meer informatie over de data-tarieven in Nederland en de veel voorkomende problemen daarvan kan je vinden en bespreken in het (forum) Het Data Abonnementen informatie topic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters