Vodafone verwacht rond 10 uur weer enig bereik te kunnen bieden

Vodafone denkt dat tegen tien uur vanochtend weer bereik te kunnen bieden aan de helft van de klanten die gisteren werden getroffen door een grote netwerkstoring. Die storing had zijn oorzaak in een brand in een Rotterdams pand van de provider.

Vodafone logo

Op zijn website meldt Vodafone dat het vannacht is gelukt om het netwerk weer op te starten voor zowel bellen als mobiel internet. Maar het aansluiten van alle klanten duurt langer dan gisteren werd verwacht. De verbinding van de noodvoorziening met de zendmasten moet handmatig worden aangebracht.

De noodvoorziening is voor het 2G-netwerk, waardoor in ieder geval gebeld kan worden. Het 3G-verkeer voor mobiel internet wordt deels omgeleid ‘via andere locaties’, meldt Vodafone.

Het bel-, sms- en voicemailverkeer zal voor de helft tegen tien uur worden hersteld. Het 3G-verkeer zal eveneens deels worden hersteld tegen die tijd. De rest van de Vodafone-klanten moet tot het eind van de dag wachten tot er weer een volledige verbinding is.

Vodafone verwacht dat het nog enkele dagen duurt voordat alle problemen op het 3G-netwerk voorbij zijn. Technici werken de klok rond om de problemen te herstellen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters