Vodafone voert upgrade uit van haar netwerk in de grote steden

Vodafone heeft bekend gemaakt dat het in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag haar internetsnelheid gaat verhogen tot 28.8 Mbps. De storing van afgelopen weekend lijkt samen te hangen met de upgrade van het netwerk aangezien veel hardware vervangen dient te worden binnen het netwerk van Vodafone.

Vodafone datastick

Vodafone heeft middels een persbericht aangekondigd dat het haar netwerk een flinke upgrade gaat geven. De internernetsnelheid in de grote steden van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag zal een upgrade krijgen tot maximaal 28.8 Mbps voor mobieltjes en datakaarten. Deze HSDPA-upgrade is een stuk ingrijpender dan de upgrade naar 14.4 Mbps aangezien voor deze laatste er geen hardware vervangen dient te worden. Voor deze nieuwe upgrade is dat wel het geval. Zo dient er glasvezel gelegd te worden tussen de masten waardoor meer gebruikers op een mast kunnen zitten en met een hogere snelheid kunnen internetten. Ook dient de hardware in de masten vervangen te worden en waarschijnlijk is dat de oorzaak van de storing van afgelopen week bij Vodafone. De telco geeft dan ook in haar persbericht aan dat er tijdens de werkzaamheden verminderd bereik kan ontstaan tijdens de werkzaamheden maar dat de telco dat zal communiceren en opvangen.

Met de nieuwe snelheden zal volgens Vodafone ook nieuwe tarieven geïntroduceerd worden. Begin juli verwacht Vodafone meer te kunnen zeggen over de tarieven, dekking en beschikbaarheid van de nieuwe hoge snelheid.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters