Vodafone weet meer klanten aan te trekken dan concurrenten

Provider Vodafone heeft bekendgemaakt dat het telecombedrijf in het afgelopen kwartaal meer klanten wist te trekken dan een kwartaal eerder. Daarnaast is de omzet ook gestegen door de groei van mobiel internet.

De provider zag zijn klantenbestand toenemen met 8,5 procent naar 5,3 miljoen klanten. Providers als KPN en T-Mobile zagen juist hun klantenbestand afnemen door stevige concurrentie met onder anderen Tele 2 en Vodafone. Daarnaast zag Vodafone ook het totaal aantal klanten met een smartphone groeien met circa 87 procent ten opzichte van dezelfde periode een boekjaar eerder.

Het totale dataverbruik groeide met circa 80 procent bij de provider. Als gevolg van de sterke groei van mobiele data gaat Vodafone meer investeren in het netwerk. Het afgelopen jaar heeft Vodafone 200 miljoen geïnvesteerd in het netwerk, en dat bedrag wordt volgend jaar 240 miljoen.

Vodafone wist een omzet te behalen van 965 miljoen euro in 6 maanden tijd. De brutowinst van Vodafone kwam uit op 359 miljoen euro in het afgelopen kwartaal. Vodafone wist de winstverwachting voor dit jaar dan ook te verhogen. Opvallend is dat Vodafone ook extra omzet heeft weten te generen uit roaming, zo blijkt uit het financieel overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Sebastiaan -

  Ik voorspel gezien de huidige proposities van de andere netwerken zoals KPN / T-Mobile / Hi/ Telfort / MTV dat Vodafone nog veel meer klanten gaat binnentrekken in 2012.

  Als je even goed gaat vergelijken heeft Vodafone voor elk type beller de leukste oplossing. Sim only doet Hollands Nieuwe het goed. Ga eens even voor de gein kijken bij bijvoorbeeld KPN wat voor abonnementen die hebben gelanceerd met Mobiel internet erbij.

  Vodafone biedt tenminste nog verschillende abo's aan. Bij KPN en HI is het nu zo dat wanneer je veel internet wil, je veel minuten moet afnemen.

  Dat is net zoiets als wanneer ik bij een tankstation kom om sigaretten te halen, de kassiere dan zegt van: "Maar dan moet u wel 10 liter tanken". Terwijl ik geen auto heb ­čśë

  Mijn voorspelling is dus dat het klantenbestand van Vodafone alleen maar gaat groeien… mede door ook inderdaad de overname die zijn hebben gepleegd op Belcompany.

 2. John -

  EN dan gaan zeuren dat er minder verdient word door mobiel internet…. die ratten verdienen zelfs MEER , wanneer pakt de politiek deze maffia praktijken een aan !

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel priv├ęgegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters