Vodafone weet meer klanten aan te trekken dan concurrenten

Provider Vodafone heeft bekendgemaakt dat het telecombedrijf in het afgelopen kwartaal meer klanten wist te trekken dan een kwartaal eerder. Daarnaast is de omzet ook gestegen door de groei van mobiel internet.

De provider zag zijn klantenbestand toenemen met 8,5 procent naar 5,3 miljoen klanten. Providers als KPN en T-Mobile zagen juist hun klantenbestand afnemen door stevige concurrentie met onder anderen Tele 2 en Vodafone. Daarnaast zag Vodafone ook het totaal aantal klanten met een smartphone groeien met circa 87 procent ten opzichte van dezelfde periode een boekjaar eerder.

Het totale dataverbruik groeide met circa 80 procent bij de provider. Als gevolg van de sterke groei van mobiele data gaat Vodafone meer investeren in het netwerk. Het afgelopen jaar heeft Vodafone 200 miljoen geïnvesteerd in het netwerk, en dat bedrag wordt volgend jaar 240 miljoen.

Vodafone wist een omzet te behalen van 965 miljoen euro in 6 maanden tijd. De brutowinst van Vodafone kwam uit op 359 miljoen euro in het afgelopen kwartaal. Vodafone wist de winstverwachting voor dit jaar dan ook te verhogen. Opvallend is dat Vodafone ook extra omzet heeft weten te generen uit roaming, zo blijkt uit het financieel overzicht.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters