'Vodafone werpt hard limiet op voor prepaid Zorgeloos Internet Blox in verband met misbruik' – Update

Vodafone heeft in een interne memo laten weten dat het een harde limiet heeft ingevoerd voor Zorgeloos Internet Blox voor prepaidgebruikers. Als reden hiervoor zou Vodafone aangegeven hebben dat er te veel misbruik van de dienst wordt gemaakt.

Vodafone kaart

Uit de interne memo die All About Phones in handen heeft gekregen zou blijken dat Vodafone te kampen heeft met een hoog misbruikgehalte door prepaidgebruikers van één van de Bloxen. De Vodafone prepaid Zorgeloos Internet Blox geeft gebruikers de mogelijkheid om met een prepaidsim onbeperkt te internetten voor een vast bedrag. Gebleken is echter dat veel gebruikers hier wel erg veel dataverkeer doorheen weten te jagen waardoor de kosten bij Vodafone uit de hand lopen. Vodafone heeft dan ook besloten om nu een harde datalimiet van 250MB in te stellen op de bundel voor prepaidgebruikers. Als de limiet bijna bereikt wordt ontvangt de klant hier een waarschuwingsbericht over. Nadat de 250MB zijn overschreden zal de gebruiker per MB moeten gaan betalen of per kwartier. De kosten hiervan worden van het beltegoed afgeschreven.

Vodafone laat de abonnementsversie ongemoeid en die blijft met een Faire Use Policy werken. Hiervoor geldt overigens ook al een limiet van 250MB, dit is echter geen harde limiet.

Update op 6/7/2009 om 17:00:

In een reactie heeft Vodafone aan All About Phones laten weten dat Vodafone haar beleid niet gaat wijzigen. Vodafone zal gebruik blijven maken van de Fare Use policy zoals ze dat ook bij haar abonnementen doet en hierbij zal geen hard limiet gaan gelden, aldus Vodafone.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters