Vodafone wil geen melkkoe meer zijn van overheden bij veiling 4G-netwerken

Vodafone heeft Europese regeringen gewaarschuwd de telco’s niet als melkkoe te zien bij de veiling van 4G-netwerken. Als Vodafone teveel moet betalen, dreigt de dekking in minder bevolkte gebieden in gevaar te komen, aldus de telco.

Vodafone logo

De veiling van de 3G- of umts-netwerken, aan het begin van dit millennium, leverden de Europese overheden veel geld op. De telco’s hebben daar nog steeds spijt van. In Engeland heeft de veiling van het 3G-netwerk in 2000 Vodafone en zijn concurrenten 22,5 miljard pond gekost. Dat soort bedragen zal bij de veiling van de volgende generatie telecomnetwerken, 4G, zeker niet worden betaald, meldde CEO Vittorio Colao. Verwacht wordt dat de veiling van 4G-netwerken in Engeland ditmaal hooguit 4miljard pond oplevert, bijna zes maal zo weinig als de 3G-netwerken in 2000.

Overigens meldt Vodafone een aardige winst over het eerste kwartaal van dit jaar, van 1,5 procent. Van tevoren werd 1,4 procent winst verwacht. De inkomsten uit mobiel internet zijn met 25 procent gestegen en dat droeg bij aan het positieve resultaat.

De lucratieve mobiele markten in Engeland en Duitsland hebben Vodafone ook een positief resultaat bezorgd. In Italiƫ en andere Zuid-Europese landen lijdt Vodafone verlies.

Bron: Total Telecom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. voda -

    Kent Vodafone de term veiling niet?
    het is een vraag en aanbod en wat heb je ervoor over
    Stoere taal van Vodafone maar zonder 4G hebben ze minder toekomst.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters