'Vodafone wil met moederbedrijf Ziggo gaan fuseren'

Volgens Bloomberg overweegt Vodafone een fusie aan te gaan met Liberty Global, het moederbedrijf van UPC en Ziggo. Door de fusie zou één van de grootste telecombedrijven ontstaan.

Vodafone ziet omzet en ledenbestand dalen Vodafone

Provider Vodafone wil graag doorgroeien in de vastmarkt voor adsl en glasvezel. Deze markt is alleen lastig te betreden aangezien grote investeringen nodig zijn voor een eigen netwerk. Een andere optie is om andere bedrijven over te nemen die in deze markt actief zijn. Dit blijkt alleen lastig omdat veel bedrijven al opgeslokt zijn door grotere jongens. Om deze reden overweegt Vodafone nu een fusie aan te gaan met Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo en UPC in Nederland.

Volgens Bloomberg zou de samensmelting tussen de twee bedrijven interessant zijn. Vodafone heeft een groot wereldwijd telefoonnetwerk en Liberty Global heeft een groot vastnetwerk. De twee bedrijven kunnen zo beter profiteren van elkaars infrastructuur aangezien beide aspiraties hebben in beide markten maar moeilijk verwezenlijkt krijgen. Zo wil Vodafone de tv markt verder op en ook de internetmarkt voor huisaansluitingen. Dohcherondernemeningen UPC en Ziggo willen juist meer de mobiele kant op.

Het is onduidelijk of de twee bedrijven al officieel contact met elkaar hebben gehad over dit onderwerp. Daarnaast is het onduidelijk of de EU toestemming zal geven aan de twee bedrijven om samen te gaan vanwege de regels voor mededinging.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters