'Vodafone wil met moederbedrijf Ziggo gaan fuseren'

Volgens Bloomberg overweegt Vodafone een fusie aan te gaan met Liberty Global, het moederbedrijf van UPC en Ziggo. Door de fusie zou één van de grootste telecombedrijven ontstaan.

Vodafone ziet omzet en ledenbestand dalen Vodafone

Provider Vodafone wil graag doorgroeien in de vastmarkt voor adsl en glasvezel. Deze markt is alleen lastig te betreden aangezien grote investeringen nodig zijn voor een eigen netwerk. Een andere optie is om andere bedrijven over te nemen die in deze markt actief zijn. Dit blijkt alleen lastig omdat veel bedrijven al opgeslokt zijn door grotere jongens. Om deze reden overweegt Vodafone nu een fusie aan te gaan met Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo en UPC in Nederland.

Volgens Bloomberg zou de samensmelting tussen de twee bedrijven interessant zijn. Vodafone heeft een groot wereldwijd telefoonnetwerk en Liberty Global heeft een groot vastnetwerk. De twee bedrijven kunnen zo beter profiteren van elkaars infrastructuur aangezien beide aspiraties hebben in beide markten maar moeilijk verwezenlijkt krijgen. Zo wil Vodafone de tv markt verder op en ook de internetmarkt voor huisaansluitingen. Dohcherondernemeningen UPC en Ziggo willen juist meer de mobiele kant op.

Het is onduidelijk of de twee bedrijven al officieel contact met elkaar hebben gehad over dit onderwerp. Daarnaast is het onduidelijk of de EU toestemming zal geven aan de twee bedrijven om samen te gaan vanwege de regels voor mededinging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters