Vodafone wil ook de iPhone hebben

Vodafone Duitsland is een juridische strijd begonnen tegen concurrent T-Mobile met als doel de exclusieve verkoop van de iPhone te verbieden, zo meldt Der Spiegel.

Het gaat de van oorsprong Britse Telco met name om het feit dat de iPhone technisch zo gemaakt is dat hij, in Duitsland, alleen op het T-Mobile netwerk kan functioneren. En zolang Apple geen ‘unlock-code’ vrijgeeft zal die exclusivieit ook na de verplichte contractduur die tijdens de aanschaf overeengekomen wordt in tact blijven. Zeg maar, een ietwat verscherpte vorm van de SIM-lock.

Volgens Vodafone is het toestaan van een dergelijke overeenkomst tussen een Operator en een toestelfabrikant een bedreiging voor de Mobiele Telefoniemarkt omdat andere toestelmakers hierdoor een vrijbrief krijgen hetzelfde te gaan doen. Bovendien heeft Vodafone zelf ook verregaande onderhandelingen met Apple gevoerd over het exclusief verkopen van de iPhone in Duitsland maar is men afgehaakt omdat Apple een deel van de ‘belminuten-omzet’ als vergoeding eistte. De actie tégen de T-Mobile deal komt hierdoor ook een beetje over alsof het uit jaloezie geboren is.

Hoe dan ook, een gerechtshof in Hamburg heeft het verzoek van Vodafone, zo lijkt het, al gehonoreerd en dat zou betekenen dat T-Mobile de verkoop wellicht zal moeten staken. Men heeft nu nog twee weken om met een verweer te komen en/of in beroep te gaan tegen het besluit. Vodafone op haar beurt zegt bij monde van de Duitse baas Friedrich Joussen dat men er vooralsnog nog niet op zal aansturen het gerechtelijke besluit direct te laten effectueren om T-Mobile (en Apple) de kans te geven zelf, zonder verder juridisch wapengekletter tot inkeer te komen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters