Vodafone pleit voor sterkere regulering van betaalde sms-diensten

In een uitzending van Kassa pleitte een woordvoerder van Vodafone ervoor sterkere regulering op te leggen aan betaalde sms-diensten.

Vodafone & andere  providers willen consumenten bewustmaken

In het televisieprogramma liet de woordvoerder van Vodafone weten dat er meer duidelijkheid moet zijn voor klanten. Het moet duidelijk expliciet vermeld worden aan een klant wanneer hij op het punt staat om een betaalde sms-dienst te activeren. Sommige sms-diensten maken misbruik van het systeem door niet expliciet te vermelden dat aan een bepaalde dienst kosten verbonden zijn.

De betaalde sms-diensten worden door verschillende contentproviders aangeboden, maar ook het stemmen voor televisieprogramma’s of doneren aan goede doelen vallen onder die categorie. Vodafone roept op voor meer duidelijkheid in samenwerking met de Stichting Gedragscodes Mobiele Diensten. In die organisatie zijn verschillende telecom- en contentproviders aangesloten om gedragscodes uit te schrijven en zelfregulatie te faciliteren.

Concreet wordt er ondermeer gepleit om een extra scherm toe te voegen waarop duidelijk te zien is voor de klant dat hij zich voor een betaalde dienst wil aanmelden. Daarnaast wordt ook voorgesteld om steeds het woord ‘betalen’ te sms-en om een dienst af te sluiten om nog maar eens te benadrukken waar de consument voor kiest. Deze maatregelen zijn aangenomen door de Stichting Gedragscodes Mobiele Diensten en zouden binnen acht weken van kracht moeten zijn.

Heel wat providers maken waarschijnlijk werk van deze sterkere regulering omdat er ook voor hun heel wat problemen veroorzaakt kunnen worden door het slecht informeren van consumenten. Verschillende consumenten klagen over te hoge telecomfacturen bij providers waar die extra kosten meestal komen van sms-diensten.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters