Vodafone pleit voor sterkere regulering van betaalde sms-diensten

In een uitzending van Kassa pleitte een woordvoerder van Vodafone ervoor sterkere regulering op te leggen aan betaalde sms-diensten.

Vodafone & andere  providers willen consumenten bewustmaken

In het televisieprogramma liet de woordvoerder van Vodafone weten dat er meer duidelijkheid moet zijn voor klanten. Het moet duidelijk expliciet vermeld worden aan een klant wanneer hij op het punt staat om een betaalde sms-dienst te activeren. Sommige sms-diensten maken misbruik van het systeem door niet expliciet te vermelden dat aan een bepaalde dienst kosten verbonden zijn.

De betaalde sms-diensten worden door verschillende contentproviders aangeboden, maar ook het stemmen voor televisieprogramma’s of doneren aan goede doelen vallen onder die categorie. Vodafone roept op voor meer duidelijkheid in samenwerking met de Stichting Gedragscodes Mobiele Diensten. In die organisatie zijn verschillende telecom- en contentproviders aangesloten om gedragscodes uit te schrijven en zelfregulatie te faciliteren.

Concreet wordt er ondermeer gepleit om een extra scherm toe te voegen waarop duidelijk te zien is voor de klant dat hij zich voor een betaalde dienst wil aanmelden. Daarnaast wordt ook voorgesteld om steeds het woord ‘betalen’ te sms-en om een dienst af te sluiten om nog maar eens te benadrukken waar de consument voor kiest. Deze maatregelen zijn aangenomen door de Stichting Gedragscodes Mobiele Diensten en zouden binnen acht weken van kracht moeten zijn.

Heel wat providers maken waarschijnlijk werk van deze sterkere regulering omdat er ook voor hun heel wat problemen veroorzaakt kunnen worden door het slecht informeren van consumenten. Verschillende consumenten klagen over te hoge telecomfacturen bij providers waar die extra kosten meestal komen van sms-diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters