Vodafone wil snelheid 4G-netwerk dit jaar nog verdubbelen

Vodafone wil nog dit jaar de snelheid van haar 4G-netwerk verdubbelen tot 200 megabit per seconde. De provider blijft vaart maken achter de verdere uitrol van haar 4G-netwerk.

Begin 2015 landelijke 4G-dekking voor Vodafone screen shot 2013 11 18 at 102038

Vodafone heeft de vaart erin zitten met het netwerk. Zo is er een half jaar eerder dan gepland landelijke dekking – vanaf september. Ook zal de snelheid van het 4G-netwerk nog dit jaar worden opgevoerd tot 200 megabit per seconde. Dit komt neer op een downloadsnelheid van 25 megabyte per seconde. Een verdubbeling van Vodafone’s eerdere 4G-plannen.

Dit zegt Matthias Sauder, hoofd netwerken bij Vodafone, in een interview met 4Gdekking.nl. Het is een verdubbeling van de huidige snelheid van Vodafone’s 4G-netwerk. “Ja, wij willen onze klanten dit jaar nog 4G-snelheden tot 200 megabit per seconde gaan aanbieden met behulp van de LTE Advanced-techniek”, vertelt Sauder tegen de site.

“Met LTE Advanced combineren we de frequenties van meerdere netwerken”, vervolgt Sauder, refererend aan de verschillende frequenties die Vodafone inmiddels gebruikt om onder andere binnenshuis een betere verbinding te hebben.

“De hoge down- en uploadsnelheden die je daarmee kunt halen zijn interessant, maar voor de klant is het misschien nog wel belangrijker dat je met LTE Advanced altijd goede dekking hebt. Als je nu onderweg bent en je van de ene naar de andere mast gaat, kun je vooral op het scheidingsvlak minder bereik hebben. Met LTE Advanced is dat probleem verholpen.”

Er zijn echter wat aanvullingen op het 4G-netwerk van Vodafone nodig om het 4G-bereik te optimaliseren. Zogeheten small cells moeten uitkomst bieden. “Dat zijn kleine, extra antennes die we heel gemakkelijk overal kunnen plaatsen. In bushokjes, aan lantaarnpalen of op stoplichten. Als we maar stroom hebben”, legt Sauder uit.

Sauder denkt dat Nederlanders steeds vaker gebruik gaan maken van 4G. “We zien dat 4G een enorme vlucht neemt. De acceptatie gaat echt veel sneller dan met 3G. Dat kwam vooral omdat de introductie van 3G voorliep op de vraag. Mensen hadden de hogere snelheid niet echt nodig. Dat is nu precies omgekeerd, door de komst van de smartphones en vooral social media”, besluit Sauder.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters