Vodafone wil vandaag nog iedereen aangesloten hebben

Vodafone heeft in een update laten weten dat vandaag de laatste 25 procent van de klanten weer aangesloten moeten zijn op het netwerk. De provider heeft nog veel moeite om het netwerk in de regio Rotterdam weer op gang te krijgen.

De nieuwe CEO van Vodafone, Rob Shuter, laat in een nieuwe verklaring weten dat de voortgang van het herstel van het netwerk gestaag verloopt. Shuter meldt dat de provider de hele nacht heeft doorgewerkt om het 2G- en 3G-verkeer om te leiden en de masten weer operationeel te krijgen. Alle 200 masten in de regio moeten opnieuw handmatig aangesloten worden op het backup-netwerk en daarnaast ook handmatig worden afgesteld.

Momenteel heeft driekwart van de Vodafoneklanten in de regio weer een 2G-verbinding. De overige 25 procent zal voor het eind van de dag weer aangesloten zijn, aldus de CEO. 3G werkt weer mondjesmaat, maar het kan nog dagen duren alvorens ook dat gedeelte van het netwerk operationeel is. De CEO waarschuwt dat de kwaliteit van gesprekken en verbindingen ondermaats kan zijn als gevolg van de storing. Vodafone werkt momenteel met man en macht aan de masten om het probleem te verhelpen.

Vodafone had afgelopen woensdag te maken met een uitslaande brand in een van haar 5 distributiecentra. Hierdoor viel het 2G- en 3G-verkeer in de regio Rotterdam en Den Haag volledig weg waardoor 1,5 miljoen klanten niet konden bellen. De provider is sindsdien druk bezig om het probleem op te lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Haary -

    Ik snap het niet waarom ze het de hele tijd alleen over Den Haag enzo hebben! Ik heb hier in een dorp bij Nijmegen in de buurt al dagen geen 3G. En ook kan ik amper bellen en smsen. Dus "de regio" is aardig groot ­čśë

  2. mike -

    Ronduit belachelijk dat door 1 van de 5 centrales bijna heel het land plat ligt qua gsm en dat zeg ik vanuit brabant waar op dit moment nog niets van bereik te zien is Laat in iedergeval zien dat het geen kwaliteits netwerk is En die Rob Shuter een trap onder zijn hol terug naar Duitsland En een nederlands sprekend iemand op zijn functie wa denken die moffen wel.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel priv├ęgegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters