Vodafone wil vandaag nog iedereen aangesloten hebben

Vodafone heeft in een update laten weten dat vandaag de laatste 25 procent van de klanten weer aangesloten moeten zijn op het netwerk. De provider heeft nog veel moeite om het netwerk in de regio Rotterdam weer op gang te krijgen.

De nieuwe CEO van Vodafone, Rob Shuter, laat in een nieuwe verklaring weten dat de voortgang van het herstel van het netwerk gestaag verloopt. Shuter meldt dat de provider de hele nacht heeft doorgewerkt om het 2G- en 3G-verkeer om te leiden en de masten weer operationeel te krijgen. Alle 200 masten in de regio moeten opnieuw handmatig aangesloten worden op het backup-netwerk en daarnaast ook handmatig worden afgesteld.

Momenteel heeft driekwart van de Vodafoneklanten in de regio weer een 2G-verbinding. De overige 25 procent zal voor het eind van de dag weer aangesloten zijn, aldus de CEO. 3G werkt weer mondjesmaat, maar het kan nog dagen duren alvorens ook dat gedeelte van het netwerk operationeel is. De CEO waarschuwt dat de kwaliteit van gesprekken en verbindingen ondermaats kan zijn als gevolg van de storing. Vodafone werkt momenteel met man en macht aan de masten om het probleem te verhelpen.

Vodafone had afgelopen woensdag te maken met een uitslaande brand in een van haar 5 distributiecentra. Hierdoor viel het 2G- en 3G-verkeer in de regio Rotterdam en Den Haag volledig weg waardoor 1,5 miljoen klanten niet konden bellen. De provider is sindsdien druk bezig om het probleem op te lossen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters