Vodafone: “Windows Phone 8 krijgt de zelfde kernel als Windows 8”

De terminalsdirecteur van Vodafone heeft in een uitgebreid interview aangegeven dat Windows Phone 8 dezelfde kernel zal krijgen als Windows 8. Hierdoor kunnen programma’s moeiteloos op beide platforms draaien en elkaar aanstuwen.

In het interview met Peter Becker-Pennrich laat de directeur voor terminals bij Vodafone weten dat hij gehoord heeft dat Windows Phone dezelfde kernel zal krijgen als Windows 8. Windows 8 zal pas eind 2012 op zijn vroegst op de markt komen en met de introductie ervan zal naar verwachting ook Windows Phone 8 zijn intrede doen. Volgens Becker-Pennrich zal de kernel van Windows Phone 8 nagenoeg identiek zijn aan die van Windows 8. Hierdoor zullen beide platforms naar verwachting gebruik kunnen maken van de zelfde applicaties. Ook de UI zal op beide OS’en naar verwachting hetzelfde zijn aangezien Windows 8 in navolging van Windows Phone 7 ook de Metro-interface krijgt.

Tijdens de aankondiging van Windows 8 werd ook al duidelijk dat er een ARM-variant van het OS op de planning staat. Hierdoor zal het OS op dezelfde architectuur als tablets en smartphones kunnen draaien. Als dan ook de kernel hetzelfde wordt, zal het platform voor ontwikkelaars zeer interessant worden aangezien het in een klap zowel tablets, computers als smartphones kan bedienen met één applicatie.

De directeur liet zich ook uit over Nokia’s toekomst. Volgens de Vodafone-topman heeft Nokia nog veel kansen en is de eerste stap met de Lumia 800 een goede. Het is nog te vroeg om te zeggen dat Nokia er is, aldus de topman, maar alles wijst erop dat het bedrijf de goede weg is ingeslagen.

Windows 8

 

Bron: wmpoweruser

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters