Vodafone: “Windows Phone 8 krijgt de zelfde kernel als Windows 8”

De terminalsdirecteur van Vodafone heeft in een uitgebreid interview aangegeven dat Windows Phone 8 dezelfde kernel zal krijgen als Windows 8. Hierdoor kunnen programma’s moeiteloos op beide platforms draaien en elkaar aanstuwen.

In het interview met Peter Becker-Pennrich laat de directeur voor terminals bij Vodafone weten dat hij gehoord heeft dat Windows Phone dezelfde kernel zal krijgen als Windows 8. Windows 8 zal pas eind 2012 op zijn vroegst op de markt komen en met de introductie ervan zal naar verwachting ook Windows Phone 8 zijn intrede doen. Volgens Becker-Pennrich zal de kernel van Windows Phone 8 nagenoeg identiek zijn aan die van Windows 8. Hierdoor zullen beide platforms naar verwachting gebruik kunnen maken van de zelfde applicaties. Ook de UI zal op beide OS’en naar verwachting hetzelfde zijn aangezien Windows 8 in navolging van Windows Phone 7 ook de Metro-interface krijgt.

Tijdens de aankondiging van Windows 8 werd ook al duidelijk dat er een ARM-variant van het OS op de planning staat. Hierdoor zal het OS op dezelfde architectuur als tablets en smartphones kunnen draaien. Als dan ook de kernel hetzelfde wordt, zal het platform voor ontwikkelaars zeer interessant worden aangezien het in een klap zowel tablets, computers als smartphones kan bedienen met één applicatie.

De directeur liet zich ook uit over Nokia’s toekomst. Volgens de Vodafone-topman heeft Nokia nog veel kansen en is de eerste stap met de Lumia 800 een goede. Het is nog te vroeg om te zeggen dat Nokia er is, aldus de topman, maar alles wijst erop dat het bedrijf de goede weg is ingeslagen.

Windows 8

 

Bron: wmpoweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Michael -

      Er zit slechts 512Mb RAM in de Lumia.
      Dat zal voor Nokia vast de reden zijn om geen Windows Phone 8 update uit te brengen voor dit toestel. Ach, en iedereen slikt het. Technologie.. Ik hoop wel dat Nokia en Microsoft in Nederland nog wat apps laten uitbrengen van bijvoorbeeld Linkedin, ING, Nederlandse Facebook, etc… Ze zijn prima in het kopen van deze apps, dus laat maar eens zien!

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters