Vodafone ziet nog weinig heil in imei-blokkade van telefoons

Provider Vodafone zet vraagtekens bij het wettelijk invoeren van een imei-blokkade voor telefoons. De provider is van mening dat de gemoeide investering nog niet het beoogde effect zal hebben.

De directeur van Corporate Affairs binnen Vodafone Nederland, Klaske de Jonge, laat in een blogpost de mening doorschijnen van de provider over imei-blokking. De Nederlandse providers zijn tot nog toe niet happig geweest op het doorvoeren van imei-blokking van telefoons op hun netwerk. De Nederlandse overheid is al een paar jaar met de providers in conclaaf over de maatregel, maar de providers moeten hiervoor flink investeren om het blokkeren van imei-nummers op hun netwerk mogelijk te maken. De providers zijn dan ook van mening dat de overheid hieraan mee moet gaan betalen, maar dat zien ze echter op hun beurt niet zitten.

De Jonge laat nu in een blogpost de voor en nadelen belichten van imei-blokking. De directeur merkt op dat het blokkeren van imei-nummers alleen werkt als alle providers in Nederland de maatregel implementeren. Daarnaast biedt het geen garanties aangezien kwaadwillende imei-nummers kunnen wijzigen via software. Ook kan een toestel in het buitenland gewoon nog gebruikt worden omdat veel buitenlandse providers de techniek niet geïmplementeerd hebben. Daarnaast zijn telefoonfabrikanten niet betrokken bij de gesprekken tussen de providers en de overheid waardoor technische problemen aan het licht kunnen komen.

Volgens Vodafone zijn er dan ook veel haken en ogen aan de nieuwe techniek. De provider merkt dan ook op dat de gemoeide investering wellicht niet het gewenste eindresultaat heeft en is voornemens om met de overheid hierover te praten. Onduidelijk is nog op welke termijn de providers van plan zijn om de techniek alsnog te implementeren. De provider geeft aan dat het zich voorbereid op het wetsvoorstel dat in 2014 in moet gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters