'Volgende Android-update zal segmentatie problemen oplossen voor het OS'

Engadget weet te melden dat de volgende Android-update genaamd Froyo ervoor zal zorgen dat het segmentatie probleem van Android verholpen wordt. Momenteel zijn er veel Android-versies in omloop wat vooral nadelig is voor producenten van smartphones.

Momenteel kampen veel producenten die Android-telefoons produceren en leveren met een probleem die alleen door Google op te lossen zijn. Door de vele verschillende Android-versies die Google in relatief hoog tempo eruit weet te gooien hebben producenten grote moeite om steeds hun telefoons van nieuwe software te voorzien aangezien de ontwikkeling van een telefoon budget gebonden is. Producenten als Sony Ericsson, Samsung, Motorola en HTC worden steeds sneller afgerekend door consumenten op de Android-versie die ze mee leveren met hun telefoons. Daarnaast ontstaat een ware run op de nieuwste Android code zodra Google deze vrij geeft bij consumenten en gaan deze er vervolgens automatisch vanuit dat producenten hun telefoons telkens zullen voorzien van deze updates. Voor producenten betekent dit dat ze opnieuw moeten investeren in een model om zo nieuwe software voor het toestel te ontwikkelen en alles werkend te krijgen. Hierdoor worden budgetten overschreden en raken andere projecten op achterstand aangezien plots de gehele planning dient te wijzigen.

Het lijkt er dan ook op dat producenten steeds meer op de rem trappen en hebben dit probleem inmiddels bij Google aangekaart. Google lijkt hier nu op zijn beurt gehoor aan te gaan geven volgens Engadget met de volgende Android-update genaamd Froyo. Na deze update zou Google zich meer gaan richten op het ontwikkelen van applicaties en extra functionaliteiten voor het OS in plaats van nieuwe core-updates. Hierdoor hoeven producenten niet telkens een update uit te brengen voor hun telefoons maar zal Google nieuwe functionaliteiten gaan toevoegen middels Market voor Android. Google zou van plan zijn haar Market centraler te gaan in zetten voor Android zodat alle nieuwe functionaliteiten voor Android via de winkel gedownload of eventueel gekocht kunnen worden.

Op deze manier weet Google de wedloop om versies te vermijden bij de producenten en toch nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan haar OS. Het lijkt er nu op dat met de volgende grote Android-update het OS eindelijk volwassen is en dat de meeste rimpels eruit gestreken zijn waardoor Google op een nieuwe tactiek kan overstappen. Onduidelijk is nog wanneer de update uit zal gaan komen maar het gerucht gaat dat het om Q3 zal gaan.

Android logo

 

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters