Volgende hoge pief Nokia stapt op

Nadat Nokia vorige week een nieuwe CEO kreeg en gisteren het hoofd van de smartphone-business van Nokia ontslag nam, heeft nu een lid van de raad van bestuur zijn vertrek aangekondigd. Jorma Ollila zal in 2012 Nokia verlaten.

Jorma Ollila Nokia

Nokia stond de afgelopen tijd redelijk onder druk door haar aandeelhouders, die allerminst blij waren met de prestaties van het bestuur. Daar begint Nokia nu op te reageren, te beginnen met de CEO-wissel die vorige week bekend gemaakt werd. Gisteren kwam het ontslag van hoofd van de smartphone-tak van Nokia Anssi Vanjoki aan het licht en nu volgt Jorma Ollila. Momenteel is Ollila voorzitter in de raad van bestuur bij Nokia en vroeger was hij CEO van de Finse producent. In 1992 begon hij als CEO, waarna hij in 2006 opgevolgd werd door Olli-Pekka Kallasvuo. Ollila zal overigens niet direct opstappen, maar de komende twee jaar nog in dienst blijven van Nokia, om vervolgens in 2012 het bedrijf te verlaten.

Volgens analisten doet Nokia dit allemaal om de aandeelhouders weer gunstig te stemmen en het vertrouwen in het bedrijf te herstellen. Daarnaast zullen de veranderingen binnen de top van Nokia ongetwijfeld een frisse wind laten waaien door het bedrijf en er wellicht voor zorgen dat Nokia binnenkort beter tegen iOS en Android op kan in de moderne smartphone wedloop. Als we geruchten mogen geloven dan zal Ollila zeker niet de laatste hoge pief zijn die Nokia de komende tijd zal verlaten.

Bron: SlashGear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters